Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

Kenan Evren’in doğduğu Kula’da bütün isimleri siliniyor

Kula Belediye Meclisi, ilçedeki tüm cadde, sokak ve meydanlardan Kenan Evren ismini kaldırıyor.

Kenan Evren’in doğduğu Kula’da bütün isimleri siliniyor

Kula Belediye Meclisi, ilçedeki tüm cadde, sokak ve meydanlardan Kenan Evren ismini kaldırıyor. Kenan Evren Mahallesinin ismini Bey Mahallesi olarak değiştiren Kula Belediye Meclisi üyeleri, Kenan Evren isminin Kula'dan tamamen silineceğini söyledi.

Türkiye'ye ağır travma ve 12 Eylül darbesini yaşatan Manisa'nın Kula ilçesinde doğan Kenan Evren isminin Kula Belediyesi sınırları içerisinde bulunan tüm cadde, sokak ve mahallelerden kaldırılmasına ilişkin İmar Komisyonu'nda görüşülmesi ve Zabıta Birimi tarafından yapılan anketlerden sonra ilçede isim değişikliğine gidildi. Kula Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında gündeme alınan isim değişikliği, oy birliği ile kabul edildi. Meclis kararı sonrasında daha önceden Bey Mahallesi olan Kenan Evren Mahallesinin ismi değiştirilerek mahalleye eski ismi verildi.

Başkan Tosun: "Darbeciler yaşarken iyi, ölürken kötü mü?'

Kenan Evren Mahallesinin isminin değiştirilmesi konusunda geç kalındığını belirten Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Faik Şentürk, "2010 yılında yapılan halk oylamasında en çok 12 Eylül darbesi ve darbeciler üzerinden siyaset yapıldı. Biz de bu mahallenin isminin değişmesi için geçen dönem dilekçe vermiştik. Zamanın yönetimi bu dilekçemizi kabul etmedi. "Yaşıyor, ölmeden değiştirirsek ayıp olur" denildi" ifadelerini kullandı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise zamanın Belediye Başkanının bu sözlerine karşılık "Darbeciler yaşarken iyi, ölürken kötü mü yani?" diye serzenişte bulundu.

"Tek amaçları vatanlarını sevmekti"

Kula'da yapılan halk oylaması sonucu isim değişikliğinin bugüne nasip olduğunu sözlerine ekleyen Meclis Üyesi Şentürk, "Bu millete ne 12 Eylülleri ne de 15 Temmuzları Allah bir daha yaşatmasın. Çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Birçok arkadaşımız 6 -7 yıl hapislerde çürüdü. Mahkemeleri bile görülmedi. Tek amaçları vardı: Vatanlarını sevmekti. TRT kaç yıl sonra o dönemdeki idamların yanlış olduğunu söylemeye başladı. Bu dönemde zarar gören insanların iyi işler yaptığını söylemek istiyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Kenan Evren Okulu'nun ismi de değişmeli

MHP'li Meclis Üyesi Eczacı Mehmet Karaaayak da, "Mahalle, cadde ve sokak isimlerini kaldırıyoruz ama okul ismi de var. Bunu belediye meclisi olarak kaldıramıyoruz sanırım. Kenan Evren Okulu var mesela. Hükümetimizin yetkisinde olduğu için değerli AK Partili Meclis Üyelerimiz bunun için bir gayret gösterir mi?" diye sordu. AK Partili Meclis Üyeleri de konunun değerlendirilebilir olduğunu söyledi.

Tüm ülkede isimler değişmeli

Yaşanan olaylar ve geçirilen zaman açısından manidar bir noktada olduklarını söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "1980 döneminde de şuanda da ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Yıllarca hatta asırlarca bu sistem demokrasiye galip gelmiş. Bunlara fırsat vermeme adına meclisimizin aldığı kararı da çok uygun ve yerinde buluyorum. Temennim odur ki bu tür darbeci zihniyetin sadece belediyemize has yerlerde değil ülke çapında temizlenmesidir. O acıların bir nebze olsa da giderilmesi için bu çalışmalar yapılmalıdır. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kenan Evren’in doğduğu Kula’da bütün isimleri siliniyor

Kenan Evren’in doğduğu Kula’da bütün isimleri siliniyor

Kenan Evren’in doğduğu Kula’da bütün isimleri siliniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber