Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:58 "Kütahya’ya Şehir Hastanesi’ni kazandıran Cumhurbaşkanımıza minnettarız"17:57 Konya Ticaret Odası KGTÜ’yü seçti17:57 Sosyal medyadaki ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal’ın ifad...17:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Tavşanlı’da17:53 Eskişehir Valiliği seçim günü alınacak trafik tedbirlerini açıkladı17:53 Dilendiği tespit edilen 1 çocuk polis ekiplerince yetkililere teslim edildi17:52 Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdi17:51 Muğla’da minik öğrenciler fidan dikti17:51 Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak17:50 Başkan Altay: “31 ilçemizin tamamında Konya’mıza 5 yıl daha hizmet etmek is...17:47 Tarihi ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Amasra’da bin 500 kişiye if...17:46 Diyarbakır’da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı17:45 Fatih Erbakan: “Türkiye genelinde adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüyoruz”17:40 Marmaris’te bulunan 2500 yıllık kaya mezarı turizme kazandırılıyor17:35 Tahkim Kurulu’ndan, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın başvurularına ret!17:34 Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dedi17:31 Çay ocağında cinayet : Husumetlisini öldürdü17:30 Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı17:30 Öğrencilerden ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi17:29 Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi
Sami Er
Türkiye 26 Mart 2019 - 11:18 Yorum: 0

Kendi imkanlarıyla organik tavuk çiftliği kurdu

BATMAN (İHA) – Batman'ın Gercüş ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Şah Avcı, kendi imkanları ile organik tavuk çiftliği kurdu.

Kendi imkanlarıyla organik tavuk çiftliği kurdu

BATMAN (İHA) – Batman'ın Gercüş ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Şah Avcı, kendi imkanları ile organik tavuk çiftliği kurdu. 15 tavukla başladığı işe kısa sürede 170 tavuğa ulaşan Avcı, şimdiden siparişlere yetişemez duruma geldi.

Gercüşlü çiftçi Mehmet Şah Avcı, organik tavuk ve yumurta üretimi için 15 tavuk aldı. Tavuklarını yaptırdığı küçük bir odada besleyen Avcı, ilk başlarda elde ettiği yumurtaları satmak yerine kuluçkaya bıraktı. Bir süre sonra çıkan civcivleri de besleyen Avcı, kısa sürede 170 tavuğa ulaştı. Tavukların artması ile yumurta sayılarında da artış yaşayan Avcı, bir miktarını kuluçkaya bıraktığı tavukların kalanlarını da satmaya başladı. Çok cüzi bir miktar harcayarak kendi organik tavuk çiftliğini kuran Avcı, hem tavuk hem de yumurtalara olan talebi karşılayamaz duruma geldi. Avcı'nın en büyük hedefi, tavuk entegre çiftliği kurarak bölgenin organik tavuk ve yumurta üretim merkezi haline gelmek.

Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Avcı'nın yeğeni Süleyman Avcı, dayısının kendi imkanları ile çiftliği kurduğunu söyledi. Süleyman Avcı, "Dayım kendi imkanları ile tavuk çiftliğini açtı. İlk başta 15 tavuk ile başladı daha sonra beraber civar köyleri gezdik oralardan topladığımız tavukları buraya getirerek tavuk sayımızı 170 yaptık. Tamamen organik olduğundan dolayı yumurta siparişini yetiştiremiyoruz. Çok siparişlerimiz var şuanda ama yetiştiremiyoruz. Havaların sıcak olmasıyla birlikte yumurta sayımız artacaktır. Tabii ki de hedefimiz köy tavuğunu artırarak yumurta sayımızı çoğaltmaktır. Hem içeride yumurta yapıyorlar hem de dışarıda. Dışarı da yumurta yaptıkları zaman yumurtaları toplarken zorluk çekiyoruz. Hedefimiz tavuk entegre çiftliği kurup bölgenin organik tavuk ve yumurta üretim merkezi haline gelmek" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber