Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 12:43 Yorum: 0

Kendi Yolunu Kendi Yaptı

Rize'de bir vatandaş çay bahçesine giden yolu kendi çabaları ile araba yoluna çevirdi.

Kendi Yolunu Kendi Yaptı

Rize'de bir vatandaş çay bahçesine giden yolu kendi çabaları ile araba yoluna çevirdi.

Maddi imkansızlıklar yüzünden iş makinesi temin edemeyen ve ilgili makamlara başvurusu ardından cevap alamayan Rizeli Halil Dinç, kendine ait çay bahçesine kazma kürek ile yol yapmaya başladı. Rize'nin Çayeli ilçesi Gürgenli Köyü'nde bulunan beyninden ve ayağından iki büyük ameliyat geçiren 51 yaşındaki Halil Dinç, kendisine ait çay bahçesine yol yapmak istedi. Maddi yönden sıkıntısı olduğu için iş makinesi temin edemeyen Dinç, birçok ilgili makama başvurması sonrası hiçbir cevap alamadı. Çareyi kendi çabasıyla yol kazmakta bulan Halil Dinç, yaklaşık 250 metrelik bir alanı kazma ve küreklerde yol haline getirdi.

Yolu yapmaya başlamadan dikenli ve tehlikeli yollardan çaylarını taşıdıklarını ifade eden Halil Dinç "1200 kilo çayım var ve kestiğim çayları taşıyamıyordum. Hiç kimsem yok benim. Yıllarca uğraştım yol almak için ama olmadı. Kazma ile yol açmaya başladım. 250 metreye yakın yol kazdım. Beynimde tümör vardı, ameliyat oldum. Artık kazdığım alanda büyük kayalar ve taşlar var kaldıramıyorum kayaları. Birçok yetkili kişilere gittim ben ama hiçbir karşılık göremedim. Şimdi yol üzerinde büyük kayalar var onları ortadan kaldırmak için yardıma ihtiyacım var" diye konuştu.

Çay bahçelerinde çalışan köylüler ise, "Yol kazılmadan buranın durumu ormanlık ve dikenlikti. Çay taşıyamıyorduk. Sağ olsun akrabamız iş makinesi temin edemeyince kazmaya başladı bizlere de yol yapmış oldu. Rahatlıkla gidip geliyoruz. Bizde elimizden geldiği kadarıyla yardım ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber