Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Kasım 2014 - 11:58 Yorum: 0

Kendilerini organik üretime adadılar

Bilecik'te İsmail Ateş ve Sülbiye Ateş çifti, kendi imkanlarıyla kurdukları çiftlikte, organik tavuk, sülün, bıldırcın, yumurta ve bal üretimi yapıyor

Kendilerini organik üretime adadılar

BİLECİK (AA) - İBRAHİM ÖZTOSUN - Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde İsmail Ateş ve Sülbiye Ateş çifti, kendi imkanlarıyla kurdukları çiftlikte, tamamen organik tavuk, sülün, bıldırcın, yumurta ve bal üretiyor.  

Üretici İsmail Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nakliyecilik mesleğini bıraktıktan sonra doğal ürünler yetiştirme kararını aldığını belirterek, eşi Sülbiye Ateş ile herhangi destek almadan bu işe girdiklerini söyledi.

Çiftliği 45 dekar alanda 78 bin liraya kurdukları ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

"Kuluçka makinesiyle 700 civciv çıkarttık. Günde ortalama 70-100 arası yumurta topluyoruz. Civcivler büyüdüğü zaman sıcak havalarda bu sayı binleri bulacak. Tavukların su ihtiyacını araziye kazdığımız kuyudan, elektriği de güneş panelinden karşılıyoruz. Devlet desteğiyle çiftlikteki organik tavuk sayısını 4 bin adete çıkartmak istiyoruz. Yumurta üreterek vatandaşların organik yumurta ihtiyacına daha çok cevap vereceğim. Çiftlikte astrop, atax, büseks, brahma, Denizli, Gürcistan melezi ve yerli tavuk çeşitleri bulunuyor. Yem takviyesi olarak buğday, arpa, ayçiçeği küspesi ve kaynamış mısır posası veriyoruz. Asla fenni hiçbir yemi çiftliğe sokmuyoruz. Tavuk ve yumurtanın yanı sıra sülün, bıldırcın ve bal da üretiyoruz."

Ateş, kısa süre içerisinde herkese cevap verebilecek organik üretim yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber