Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 11:18 Yorum: 0

Kendisi hayata tutundu, sıra eşinde

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde başarılı bir şekilde yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan kadın, diyalizde tanışarak evlendiği eşinin de nakil olmasını istiyor

Kendisi hayata tutundu, sıra eşinde

ERZURUM (AA) - AYŞE YILDIZ - Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Zalika Pektaş, diyalizde tanışarak evlendiği eşinin de hayata tutunmasını istiyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dört yıl önce bir hastanenin diyaliz servisinde tanışan Zalika ile Muhsin Pektaş, Erzurum'da evlendi. Dört yıl boyunca haftanın üç günü dörder saat diyalize giren çift, birbirlerine destek olarak, tedavi olmaya çalıştı.

Ankara'da ve Erzurum'da toplam 9 yıl diyaliz tedavisi gören böbrek hastası Zalika Pektaş, Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın bağışlanan böbreğiyle Organ Nakli Merkezi'nde yeniden hayata tutundu.

Sağlığına kavuşan Pektaş, 11 yıldır diyalize giren eşi Muhsin Pektaş'ın da bağışlanacak organ sayesinde yeniden hayata tutunması için dua ediyor.

Beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailelerine organ bağışı için çağrıda bulunan Zalika Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bağışın bir hayatı kurtardığını söyledi.

Pektaş, bağışlanan organlar sayesinde hastaların hayatının kurtulduğunu ifade ederek, 9 yıl boyunca haftanın üç günü diyaliz makinesine bağlı şekilde yaşadığını belirtti.

- "Suya hasret yaşıyorsunuz"

Diyaliz sonrası dinlenmek zorunda olduklarını anlatan Pektaş, "Yiyip, içemiyorsunuz. Yolda gördüğünüz pis bir su birikintisini bile içmek istiyorsunuz. Hayatınız boyunca suya hasret yaşıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Eşiyle dört yıl önce Fethiye'de diyalizde tanıştıklarına değinen Pektaş, eşinde yüksek, kendisinde düşük tansiyon olduğunu ve her diyalize girdikten sonra birbirlerini zor idare ettiklerini söyledi.

Pektaş, böbrek nakli sayesinde ikinci kez yaşama şansı yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce üç kez gelmiştim ve çıkan organlar bana uygun değildi. Dördüncüde dokular da uydu. Bir heyecan bir telaş geldim. Nakil oldum. İkinci kez yaşama şansınız oluyor. Rabbim herkesi makineden kurtarsın. Kaç tane ameliyat geçirdim bu böbrek nakli bambaşka bir şey. İnşallah eşim de böbreğe kavuşur. Beyin ölümü gerçekleşenlerden bağış olursa, eşim de sağlığına kavuşacak. Onun için dua ediyorum."

Muhsin Pektaş da severek evlendiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirerek, eşinin sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

- "Onların hikayesi farklı

Merkezin müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ise diyaliz hastası Zalika Pektaş'a başarılı bir ameliyatla nakil yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Onların hikayesinin bir farklılığı var. Eşi de diyaliz hastası. Zalika Hanıma böbrek nakli yapıldı, çok şükür sağlık durumu çok iyi. Böbreği çok iyi çalışıyor, kendisi yeni bir hayata başlayacak ama inşallah eşi için de organ çıkar. Eşinin de böbrek nakline ihtiyacı var. Bir evde iki kişi birden diyalize giriyor ve iki sıkıntı var. Bu sıkıntıların boyutu bir kat daha artmış oluyor. İnşallah böyle bir bağış daha olursa eşinin ismi çıkarsa onlara da nakil yapılacak. Yeniden bir hayata başlayacaklar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber