Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Aralık 2018 - 16:03 Yorum: 0

Kent Konseyi Şiir ve Masal Atölyesi dersleri başladı

Yapmış olduğu programlarla daha fazla insana ulaşmayı hedefleyen Malatya Kent Konseyi, öğrencilerin yazı yeteneklerini geliştirmek ve edebiyat dünyasını...

Kent Konseyi Şiir ve Masal Atölyesi dersleri başladı

Yapmış olduğu programlarla daha fazla insana ulaşmayı hedefleyen Malatya Kent Konseyi, öğrencilerin yazı yeteneklerini geliştirmek ve edebiyat dünyasını tanımalarını sağlamak amacıyla Yazar Nilüfer Zontul Aktaş'ın moderatörlüğünde Şiir ve Masal Atölyesi sınıfları açtı.

Kent Konseyi'nde yapılan şiir atölyesi programı ile ilgili konuşan Nilüfer Zontul Aktaş, "Şiir atölyesi programımız lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilerle birlikte yürütmüş olduğumuz bir etkinliktir. Amacımız, öğrencilerin şiir yeteneğini ortaya çıkarmak ve yazıya dökmelerini sağlamak, şiire olan ilgilerini doğru kanallara aktarmak, edebiyat dünyasında yer alan şairlerin şiirlerini ve fikir dünyalarını öğrenmektir" ifadelerine yer verdi.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilerin edebiyat dünyasındaki şairleri tanımalarını sağlayacaklarını ve ayrıca öğrencilerinde kendilerine ait fikir dünyalarını oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Aktaş, "Programımızda, kitaplar ve edebi dergiler okunarak burada yer alan fikirlerin öğrenciler tarafından anlaşılması, eleştirel bakış açılarını geliştirmeleri ve düşüncelerini yazıya dökmelerini sağlamaktayız" şeklinde konuştu.

Masal Atölyesi eğitim programı hakkında da bilgi veren Aktaş, "11-12 yaş aralığındaki çocuklarla bu programımızda masal ve hikâye okuyup, burada yer alan kurguyu çözmelerini sağlamak, kendilerinin de hikaye kurgulama yollarını öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktayız" dedi.

Aktaş, çocukların iç dünyasında var olan hayal dünyalarını ortaya çıkarmayı ve bunu yazıya dökmelerini sağlayarak, kalemlerini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, Masal Atölyesi programı sonunda ortaya çıkan yazıların dergide toplanacağını söyledi.

Kent Konseyi Genel Sekreterliğinde alınan bilgiye göre Masal Atölyesi programı için kayıtların devam ettiğini, 11-12 yaş aralığında ki çocukların kayıt için Kent Konseyine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Kent Konseyi Şiir ve Masal Atölyesi dersleri başladı

Kent Konseyi Şiir ve Masal Atölyesi dersleri başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber