Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 29 Haziran 2014 - 04:09 Yorum: 0

Kent Parkı Peyzaj Tasarım Projeleri Ödüllendirildi

Malatya'da “Kent Parkı Peyzaj Tasarım Projesi”nin sergisi ve ödül töreni yapıldı.

Kent Parkı Peyzaj Tasarım Projeleri Ödüllendirildi

MALATYA - İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan "Kent Parkı Peyzaj Tasarım Projeleri"nin sergisi ve ödül töreni yapıldı.

İnönü Üniversitesi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın gelişmekte olan bölgesi Fahri Kayahan Bulvarı için hazırlanan projeler, Malatya Büyükşehir Belediyesi binasında sergilendi.

Birinciliğe layık görülen projeyi çizen Muhammet Furkan Çelik, ikinci olan projenin sahibi Güngör Ortaç ve Dilan Banisi, üçüncülüğe layık görülen projeyi çizen Gamze Kılınç, Furkan Dağhan ve Furkan Doğan ile projesi sergilenen öğrencilere teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Ödül töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaşanılabilir şehirler açısından yeşil alanların önemli olduğunu ve hazırlanan her projenin ayrı bir değer taşıdığını kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz de üniversiteleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi arasındaki bu ve benzeri çalışmaların önemini vurguladı.

Türköz, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanlarını ve öğrencilerini bu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fürüzan Aslan'ın sorumluluğunda yürütülen peyzaj projelerinin, Fahri Kayahan Bulvarı civarında kent parkı olması düşünülen yaklaşık 24 bin metrekarelik alan üzerine tasarlandığı belirtildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber