Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen Kent ve Kültür Söyleşileri'nin bu ay konuğu Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Yazar Latife...

Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından her ay gerçekleştirilen Kent ve Kültür Söyleşileri'nin bu ay konuğu Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Yazar Latife Tekin oldu.

Yazar ve Şair Haydar Ergülen tarafından yönetilen söyleşilerin Ekim ayı konuğu olan Latife Tekin ile "Yeni Bir Başlangıç İçin Kopuş" başlığı altında edebiyattan kültüre doyumsuz bir sohbet gerçekleştirildi. Söyleşinin başında konuşan Haydar Ergülen, "Türk Edebiyatı'nın önemli bir ismini ağırlıyoruz. Latife Tekin romanları, insanlığın en eski sorunlarından biri olan yoksulluğu temel alıyor. Şiir, yazı gibi yoksullukta evrensel, her dönemde her çağda karşılığını fazlasıyla bulan bir şey. Latife Tekin de yoksulluğun karınca gibi çalışan romancısı." ifadelerini kullandı.

Tekin ise uzun zamandır gelmediği Eskişehir'e Tepebaşı Belediyesi'nin davetiyle gelmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşide konuşan Tekin, "Sevgili Arsız Ölüm", "Buzdan Kılıçlar", "Ormanda Ölüm Yokmuş", "Unutma Bahçesi", "Rüyalar ve Uyanışlar Defteri" adlı kitaplarının oluşturulma süreci, dil ve konuları hakkında soruları da yanıtladı.

Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor

Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor

Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber