Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:08 Yorum: 0

Kente Felsefi Bakış

Konak'ta düzenlenen 5. İzmir Felsefe Günleri'nde, felsefenin kente olan etkileri tartışıldı.

Kente Felsefi Bakış

Konak'ta düzenlenen 5. İzmir Felsefe Günleri'nde, felsefenin kente olan etkileri tartışıldı.

Konak Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde bu yıl 5. kez düzenlenen İzmir Felsefe Günleri, iki gün süren yoğun programın ardından tamamlandı. Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım yoğun oldu. Üniversitelerin felsefe bölümlerinden akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra felsefeye ilgi duyanlar da iki gün boyunca oturumları takip etti. "Farklılıkların Mekanı: Kent" ana temasıyla düzenlenen İzmir Felsefe Günleri'nin ilk gününde Prof. Dr. Solmaz Zelyut başkanlığında, "Birlikte Yaşama Kültürü, Kent ve Demokrasi" konulu oturum gerçekleştirildi. Oturumda Doç. Dr. Güncel Önkal, Prof. Dr. Nazile Kalaycı, Doç. Dr. Özlem Duva konuşmacı olarak yer aldı.

İzmir Felsefe Günleri'nin ikinci gün oturumlarının ilkine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. "Farklılıklar, Çok Kültürlülük, Kent" başlıklı oturumun başkanlığını Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer yaparken, konuşmacılar ise Yrd. Doç. Dr. Eren Rızvanoğlu, Doç. Dr. Devrim Sezer ve Yrd. Doç. Dr. Aydın Müftüoğlu oldu. Etkinliğin kapanış oturumunda ise "Göç, Kimlik ve Kent" konusu ele alındı. Prof. Dr. Nevzat Kaya'nın oturum başkanlığı yaptığı söyleşide; Prof. Dr. Tarık Şengül, Yrd. Doç Dr. Onur Kartal, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri ve Prof. Dr. Hakkı Uyar konuşmacı olarak yer aldı. Oturum sonunda konuşmacılar merak edilen soruları cevaplandırdı.

Kente Felsefi Bakış

Kente Felsefi Bakış

Kente Felsefi Bakış

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber