Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:03 Yorum: 0

Kentsel Tasarım çalışmalarında asfalt dökümü başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin'in yeniden imar edilmesi amacı ile başlatılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında yollara sıcak...

Kentsel Tasarım çalışmalarında asfalt dökümü başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin'in yeniden imar edilmesi amacı ile başlatılan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında yollara sıcak asfalt dökülmeye başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı, Ulu Camii çevresi, Taş Bina çevresinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarda sona gelindi. Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 5,5 hektarlık tarihi kent merkezinin yeniden imar edilmesi ve modernleştirilmesi amacı ile başlatılan çalışmalar kapsamında Atatürk ve Silifke Caddeleri ile ara sokakların asfaltlama çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında toplam 20 bin metrekare kaldırım taşı döşenirken, 2 bin ton asfaltlama çalışması yapıldı.

Projeyle ilgili görüşlerini paylaşan Silifke Caddesi esnaflarından Ertuğrul Gündoğdu, bugüne kadar bu şekilde detaylı bir çalışma görmediklerini ifade ederek, "Birçok insan kucağında çocukla kaldırımlardan düşüyordu. Çukurlarda biriken sular dolayısıyla pislik ve koku oluyordu. Şimdi efendi insanların giyimi nasılsa, bu caddede yapılan çalışmalar da caddelerimizin giyimi oldu. Kaldırımlarımız genişledi. Zaten Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'ın çalışmalarını Tarsus'tan da biliyoruz. Tarsus'a da çok sayıda eser kazandırdı" dedi.

Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi sonrasında Bit Pazarı ve Balık Pazarı'nda kaybolmuş tarihi ve mimari özellikleri de ortaya çıkaracak olan çalışmalar kısa zamanda tamamlanarak, kent merkezi Mersin halkının hizmetine sunulacak.

Kentsel Tasarım çalışmalarında asfalt dökümü başladı

Kentsel Tasarım çalışmalarında asfalt dökümü başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber