Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 26 Ekim 2016 - 11:44 Yorum: 0

Kepçe kulağa veda edin

Halk arasında kepçe kulak olarak bilinen kulak kepçesinin normalden daha fazla öne kıvrık olma durumunun ameliyatla düzeltilebildiğini söyleyen Koru Ankara...

Kepçe kulağa veda edin

Halk arasında kepçe kulak olarak bilinen kulak kepçesinin normalden daha fazla öne kıvrık olma durumunun ameliyatla düzeltilebildiğini söyleyen Koru Ankara Hastanesi Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Asuman Sevin, her yaş grubunda bu ameliyatın yapılabildiğini söyledi.

Kulak estetiği ameliyatının kulak arkasından kesi yapılarak kıkırdağın törpülenmesi ve kulağın arkaya doğru kıvrılması için özel dikişlerle dikilmesi şeklinde olduğunu anlatan Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Asuman Sevin, "Kulak estetiği 6 yaş civarında okula başlamadan önce yapılır. Bunun dışında 6 yaş üzerinde her yaşta yapılabilir. Ancak kulak estetiği ameliyatı çocuklarda genel anestezi altında, yani uyutularak yapılır. Erişkinlerde ise kulak ameliyatı lokal anestezi altında, yani kulak uyuşturularak yapılır" dedi.

Kulak estetiği ameliyatının ortalama bir saat civarında sürdüğünü belirten Doç. Dr. Sevin, ameliyat sırasında çok az bir kanama olabileceğini ancak damarların koter denilen elektrikli aletle yakılmasıyla kanamaların durdurulduğunu söyledi. Sevin, "Kıkırdak törpülendikten sonra kıkırdağa özel dikişler konur. Bu dikişler konurken kulağın ne kadar arkaya kıvrılacağı ayarlanır. Genellikle kulak arka kenarı baş ile arasında yarım ile bir santim boşluk bırakılır" diye konuştu.

Ameliyat sonunda kulakların sargıya alındığını ifade eden Doç. Dr. Asuman Sevin, "Bu sargı hafif basınçlıdır. Bu basınç hem kanamayı önler hem de ödemi azaltır" dedi.

Ameliyatın ertesi günü sargının açılarak, saç bandı takıldığını ifade eden Doç. Dr. Sevin, "Saç bandı 4 gün sürekli, sonra bir hafta geceleri takılır. Kulak arkasında eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş alma problemi yoktur. Dikişler 3-4 haftada erir. Ameliyattan 4 gün sonra banyo yapılabilir. Banyodan sonra kulak arkaları kurutulmalı, nemli kalmamalıdır" diye tavsiyelerde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber