Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ekim 2016 - 10:23 Yorum: 0

Kepez’de katılımcı yönetim anlayışı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni kentsel dönüşüm projelerini iktidar ve muhalefet partilerinin ilçe yönetimi ile paylaşarak istişare etti.

Kepez’de katılımcı yönetim anlayışı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni kentsel dönüşüm projelerini iktidar ve muhalefet partilerinin ilçe yönetimi ile paylaşarak istişare etti.

Kepez Belediyesi'nin geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi taslağı, bilgilendirme toplantısı Kepez Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, toplantıda iktidar ve muhalefet partilerinin ilçe yöneticilerini ağırlayarak, yeni projeleri tanıttı. Karşılıklı fikir alış verişinin ön planda olduğu toplantıda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, istişare ettiği ilçe başkanlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Hazırladığımız taslağı, niyetimizi ve projenin kurgusal arka planını şeffaf bir ortamda kendilerine anlattık. Projeye katkılarını, fikirlerini talep ettik. Süreci ve bundan sonra takip edeceğimiz yol haritasını aktardık" dedi.

"İdaremizin en temel yönetsel yaklaşımı oldu"

Bir arada olarak karar vermenin en doğru sonuca ulaştıracağına dikkat çeken Tütüncü, "Karmaşık her problem karşısında üretmeyi hedeflediğimiz çözümleri, şeffaf bir ortamda, çok sesli tartışma zeminlerinde ele almak, idaremizin en temel yönetsel yaklaşımı oldu. "Ben yaptım oldu" demeden "istişare" anlayışının bereketli ikliminde sorunlarımızı her zaman hep birlikte çözebilmeyi amaçladık. Bu toplantımızdaki değerlendirmelerimiz, siyasi parti başkanlarının değerli katkıları, meclis üyelerimizin fikirleri bu bakımdan çok önemliydi" diye konuştu.

"Sonsözü hep halkımızın söylemesini isteriz"

Kepez'in tarihinde halkı doğrudan bilgilendiren böyle bir toplantı örneğinin olmadığını dile getiren Tütüncü, siyasi parti gözetmeden Kepez'in ortak paydasında buluşarak katılımcı bir müzakerenin gerçekleştirilmesinin katılımcı yerel yönetim açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Halkın kabul etmeyeceği bir öneriyi metazori yöntemlerle halka dayatmaktan yana olmadıklarını söyleyen Tütüncü, "Dönemimiz içinde daha önceki farklı örneklerden de yola çıkarak diyebilirim ki; katılımcı bir yerel yönetim anlayışının en güzel örnekleri Kepez'de. Biz, halkımız için en kazançlı yöntemi bulup çıkarırız. Sonsözü hep halkımızın söylemesini isteriz. Bizim birlikte yönetim anlayışımız, en başta halkı içine alan bir birliktelik anlayışıdır. Yeni Kentsel Dönüşüm Projemizi bundan sonraki süreçte mahalleli hemşehrilerimizle paylaşacağız. Sonrasında da mahallelerimize sandık koyup önerimizi referanduma sunacağız. Her bakımdan halkımızın kazançlı çıkacağı bu öneriyi, halkımıza götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kepez’de katılımcı yönetim anlayışı

Kepez’de katılımcı yönetim anlayışı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber