Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ekim 2014 - 11:28 Yorum: 0

Kepez'den Elmalı'ya kültür gezisi protokolü

Protokole göre Kepez Belediyesi, Elmalı'ya ayda 8 gezi düzenleyecek

Kepez'den Elmalı'ya kültür gezisi protokolü

ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesi ile Elmalı Belediyesi arasında, kültür gezisi düzenlemesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

"Kepez'den Elmalı'ya Kültür Gezisi" protokolünün imza töreni, Kepez Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada, Elmalı'nın önemli bir kültür ve medeniyet merkezi olduğuna dikkat çekti. Tütüncü, "Elmalı, milletimiz, tarihimiz ve müşterek geçmişimiz için çok önemli bir ilçedir" dedi.

Kepez Belediyesi olarak kültür ve sanat ekseninde dikkate değer çalışmalar yaptıklarını anlatan Tütüncü, Çanakkale, Konya gibi kentlere düzenledikleri kültür gezilerinden bugüne kadar 20 bine yakın kişinin yararlandığını bildirdi.

Tütüncü, Elmalı'ya da kültür gezisi gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Osmanlı Devleti'nin önemli merkezlerinden biri olması nedeniyle Elmalı'da ibadethane, çeşitli tarihi mekanlar, tarihi mahalleler, arastalar, bedestenler bulunuyor. İlçede önemli dini kanaat önderlerinin kabri şerifleri de yer alıyor. İlçedeki manevi havayı tattırmak ve geçmişle buluşmaları için Kepezlileri ücretsiz otobüs turları ile Elmalı'ya götüreceğiz. Böylece hem Elmalı'nın tanıtımına hem de ilçenin ekonomisine küçük bir katkı sağlamış olacağız."

- "Elmalı'yı dünyaya tanıtacağız"

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de protokolün, Elmalı'nın "kapılarını yavaş yavaş aralamaya başlaması" anlamına geldiğini söyledi. Elmalı'nın yeterince tanınmamasından yakınan Öztekin, "Elmalı, Antalya'nın hemen yanı başında, Antalyalıların da farkında olmadıkları, bilmedikleri kültür, doğa, tarih ve inanç merkezidir. Kepez Belediyesi ile el ele vererek bu merkezi, önce Antalyalılara, daha sonra Türkiye'ye ve yabancı misafirlere tanıtacağız" dedi.

Elmalı'nın adının gelecekte daha çok duyulacağının altını çizen Öztekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kepez'den Elmalı'ya Kültür Gezisi protokolü ve benzeri çalışmalarla Elmalı'yı hak ettiği noktaya getireceğiz. Tarihi, kültürü zengin, inanç değerleri olan Elmalı'yı bugün bulundurduğu noktada bırakmayı haksızlık olarak görüyoruz. İlçemizi tanıtıp, değerlerimizi de toplumla buluşturmayı arzuluyoruz."

Konuşmaların ardından her iki başkan tarafından protokol imzalandı.

Bir yıl yürürlükte kalacak protokole göre Kepez Belediyesi, Elmalı'ya ayda 8 gezi düzenleyecek. Kepez Belediyesi katılımcılara ücretsiz ulaşım hizmeti, Elmalı Belediyesi ise rehberlik hizmeti verecek. Gezi kapsamında Elmalı'daki tarihi, kültürel ve doğal güzellikler görülecek, inanç merkezleri ziyaret edilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber