Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 17 Ekim 2018 - 13:33 Yorum: 0

Kepez’den üreten ekonomiye destek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, esnaf sitelerindeki imar düzenlemelerin ardından işyerlerinin üreten ekonomiye katkı veren orta ölçekli işletmeler...

Kepez’den üreten ekonomiye destek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, esnaf sitelerindeki imar düzenlemelerin ardından işyerlerinin üreten ekonomiye katkı veren orta ölçekli işletmeler haline geldiğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Şerafettin Şimşek'in düzenlediği kahvaltıya katılarak, site esnafının taleplerini dinledi.

Başkan Hakan Tütüncü, "Siyasetçilerin seçim zamanında esnafla bir araya gelmesi, seçimlerden sonra onları bir daha ki seçimlere kadar unutması bizim kitabımızda yazmaz. Biz çeşitli zamanlarda esnafımızı ziyaret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Önemli olan hemşehrilik hukukunu güçlendirmek ve kardeşliğimizi derinleştirmektir" dedi.

"Esnaf sitelerini aydınlık günlere kavuşturduk"

Başkan Tütüncü, İnşaat Malzemecileri, Hurdacılar, Yeşil Antalya ve Akdeniz Sanayi sitelerinde yapılması gereken hizmetlerin tamamını yaptıklarını belirtti. Tütüncü, 2009'da göreve geldiğinde İnşaat Malzemecileri Sitesi'nin, yollarıyla, yeşil alanlarıyla ve imar durumuyla Kepez'in kanayan bir yarası olduğunu hatırlatarak, "Kooperatifimizi sıkıntılı günlerden çıkarıp, aydınlık günlere kavuşturma arzusu içerisinde olduk. Aynı şekilde Hurdacılar, Akdeniz Sanayi Sitesi ile Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin de sıkıntıları vardı. Problemleri çözmek için kooperatiflerimizin başkanlarıyla sıra dışı bir mesai yürüttük. Geldiğimiz noktada esnaf sitelerinin çözülmesi gereken problemlerini çözdük ve yapılması lazım hizmetleri gerçekleştirdik."

"Sanayide üretime katkı verecek cengâverler var"

Üretim ekonomisinin ayağa kaldırılması gerekliliğine işaret eden Tütüncü, "İlçemizdeki sanayi sitelerimizin içerisinde üretim yapabilecek, teknolojilerini geliştirerek ticari şirketlerini geleceğe güçlü bir şekilde taşıyabilecek cengâverler var. O zaman bizim bu cengâverleri desteklememiz lazım. Özellikle Akdeniz ve Yeşil Antalya siteleri için söylüyorum 35-40 yıl önce yapılmışlardı. Bu zaman içerisinde dünyada çok şey değişti. Bugün kabına sığamayan bir sanayi topluluğu haline geldiler" diye konuştu.

"Sanayi siteleri imarla şaha kalktı"

Tütüncü şöyle devam etti:

"İmar düzenlemeleri ile sitelerimizdeki dükkânların ebatlarını büyüttük. İmar düzenlemeleri, daha çok ürütmeye yönelik adımları atacak olan sanayi esnafımızın önünü açmaya dönüktü. Sanayi sitelerinde iş yerleri büyürse ve daha büyük hacimli işler yapılmaya başlanırsa elbette ki burada daha fazla istihdam meydana gelecek. Üreten ekonominin çarklarına farklı bir enerji aktarılmış olacak. Yeni hayalleri ve büyük hedefleri olan esnafı biz burada farklı bir üretim çemberinin içerisine almış olacağız. Bu bakımdan belediyelerin esnaf sitelerine yapmış olduğu iyileştirmeler imar haklarında meydana getirdiği avantajlar ve ortaya koyduğu fırsatlar işleyen ekonomi için çok önemlidir. Esnaf sitelerimize 2009 bakarken hep bu projeksiyonu hayata geçirmeye gayret ettik. Bu vizyon ile yola çıktık. Mobilya ve metalle ilgili üretim yapan esnafımızın, orta ölçekli sanayicilere yaklaştıklarını gördükçe aslında ne kadar önemli biri iş yapmış olduğumuz anlaşılıyor."

Yeni İnşaat Malzemecileri Sitesi'nin yapımı başlıyor

Başkan Hakan Tütüncü, yerleşim yerinden uzak bir alanda yeni bir inşaat malzemeciler sitesinin kurulacağının bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:

"En önemli amaçlarımızdan bir tanesi şehrin geleceğine yönelik esnaf sitelerine bir vizyon ortaya koyabilmekti. Esnaf siteleri önümüzdeki yıllarda şehrin içerisinden kalacağından dolayı İnşaat Malzemecileri Sitesi, çok farklı bir şekilde değerlendirilecek; ya da yeterli gelmeyecek. Bu nedenle rezerv esnaf siteleri alanını oluşturmalıyız. Bununla ilgili geçtiğimiz yılarda attığımız en önemli adım yeni inşaat malzemecileri sitesini tasarlamak ve planlamak oldu. Şuan itibariyle yeni sitenin imar planlamasında sona gelindi. Tamamlandıktan sonra yeni sitenin inşasına başlanılacak. Bu kolay bir süreç olmadı. Yaklaşık 7 yıldır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Mülkiyet problemleri, imar uygulamaları problemlerini çözdük."

Kepez’den üreten ekonomiye destek

Kepez’den üreten ekonomiye destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber