Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 12:03 Yorum: 0

Kermes Geliri Okula

10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Engelliler Haftası" kapsamında Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu tarafından düzenlenen ve Zihinsel...

Kermes Geliri Okula

10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Engelliler Haftası" kapsamında Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu tarafından düzenlenen ve Zihinsel engelliler ile Engelliler Derneğinin de destek verdiği kermes düzenlendi. Perşembe pazarı girişinde düzenlenen kermese Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Menteşe İlçe Milli eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü ve vatandaşlar katıldı.

Pazar yeri girişinde düzenlenen kermeste dernek üyeleri tarafından hazırlanan ev yapımı gıda maddeleri ile süs eşyaları satışa sunuldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kermesten elde edilen tüm gelir okula bırakılacak. Dernek üyeleri tarafından evde yapılan gıda maddelerinin yanında el işi hediyelik eşyalar da satışa sunuldu. Yine dernek üyeleri kermes alanında gözleme yaparak gelir elde ettiler.

Kermes açılışında konuşan Vali Yardımcısı Salih Gürhan, "Her yıl çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Engelliler Haftasını bu yıl 6 güne yaydık. 6 günlük programımızda engellilerimizin sorunlarını, problemlerini dile getirmeye çalıştık. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 500 milyon engelli var. Nüfusumuzun % 12'si engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Biz devlet, dernek ve sivil toplum kuruluşları olarak engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Çok sayıda vatandaşımıza Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü evde destek hizmetleri veriyor. Sağlık Müdürlüğümüz engellilerin Rehabilitasyonu, Psikolojik ve Sosyolojik olarak hayata hazırlanmaları için eğitimler düzenliyor. Biz tüm engellilerimizi ailelerinin sorunu olarak görmüyoruz. Halkımızın milletimizin sorunu olarak görüyoruz. Devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kermesimizin bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Kermes Geliri Okula

Kermes Geliri Okula

Kermes Geliri Okula

Kermes Geliri Okula

Kermes Geliri Okula

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber