Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Kültür 25 Ağustos 2015 - 18:16 Yorum: 0

Kerpiç Saray Kompleksi Açık Hava Müzesi haline getirilecek

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Orduzu mahallesinde kazı çalışmaları halen devam eden Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kerpiç Saray Kompleksi Açık Hava Müzesi haline getirilecek

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Orduzu mahallesinde kazı çalışmaları halen devam eden Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Müze Müdürü Tevhit Kekeç ve Prof. Dr. Marcella Frangipane tarafından karşılanan Vali Kamçı Arslantepe Höyüğü’nü gezerek bilgi aldı. Son zamanlarda yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan Geç Uruk Dönemi’ne ait kerpiç Saray Kompleksinin Açık Hava Müzesi haline getirilmesi yönündeki projelendirme çalışması hakkında da bilgi alan Vali Kamçı daha sonra kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi eser parçalarının nasıl muhafaza edildiği ve işlemlerden geçen parçaların birleştirilmesi çalışmalarını inceledi. Kazılarda çıkan insan kemikleri ile ilgili çalışmalar hakkında Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal, Vali Kamçı’ya verdiği bilgilerde o döneme ait insan yapısı, DNA’sı, yaşam tarzı ve beslenmelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Daha sonra Vali Kamçı, Prof. Dr. Frangipane, Prof. Dr. Erdal ve Basın mensupları ile birlikte çay içip sohbet ettiler.

Vali Kamçı gezi sırasında yaptığı konuşmada “Önemli bir geçmişe sahip medeniyetin yaşadığı bizim içinde öneme sahip olan Arslantepe Höyüğü’nün daha görünür Malatya’mıza daha yakışır bir hale gelmesi, duyulması ve bilinmesi için çalışmalarımız devam ediyor, değerli hocamız Prof. Dr. Frangipane yıllardır burada çalışmalar yapıyor kendisine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber