Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Kasım 2015 - 12:32 Yorum: 0

Keskin'den ''Kış Lastiği'' uyarısı

1 Aralık Salı günü başlayacağını bildirerek, ticari araç sürücülerinin mağdur olmaması için şimdiden eksikliklerini gidermesi uyarısında bulundu.

Keskin'den ''Kış Lastiği'' uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin; kış lastiği takma uygulamasının 1 Aralık Salı günü başlayacağını bildirerek, ticari araç sürücülerinin mağdur olmaması için şimdiden eksikliklerini gidermesi uyarısında bulundu. 

 Aynı zaman da Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Keskin, yaptığı yazılı açıklama da, "1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan bütün ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle şehirlerarası taşımacılık yapan veşehirlerarası trafiğe çıkma ihtimali olan tüm ticari araç sürücülerimizin, 1 Aralık öncesinde tüm eksikliklerini gidermesi ve uygulamaya hazır olmalarıgerekmektedir. Sürücülerimiz kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçlarla trafiğe çıkmaları halinde 519 lira ceza ile karşı karşıya kalacaklardır" ifadelerini kaydetti.
 
"ÖZEL ARAÇLARDA DENETLENMELİ"
 Keskin, "Uygulama her ne kadar ticari araç sürücüleri için geçerli olsa da, özel araç sürücüleri de mutlaka kar lastiği takmalıdır. Kış şartlarındaki kaza ihtimalleri karşısında kar lastiği takılması aslında bir zorunluluk değil, bir sorumluluktur. Kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı veçamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağladığı belirtilmektedir. Bu nedenle hem ticari araç sürücülerimizin, hem de vatandaşlarımızın kış şartlarında kar ve buzdan kaynaklı kaza ihtimallerine karşı duyarlı ve hazırlıklı olmalıdır, araçlarına kış bakımı yaptırmalıdırlar. Kar lastiklerinin kullanılmasının yanında mutlaka araçlarda zincirde bulundurulmalıdır. Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmuyor. Yol denetimlerinde  ticari araçların kış lastiğine bakılmamalı, özel araçlar da bu konuda denetime tabi tutulmalıdır. Çünkü kış aylarında şehirlerarası yollarda özel araçlardan kaynaklı çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının da meydana geldiği de bir gerçektir" dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber