Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

Kestane hasadı başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde yetiştirilen sertifikalı organik Simav kestanesi, pazarlardaki yerini almaya başladı.

Kestane hasadı başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde yetiştirilen sertifikalı organik Simav kestanesi, pazarlardaki yerini almaya başladı.

Simav Dağı bölgesindeki köylülerin geçim kaynağı olan organik Simav Kestanesi, ilçenin semt pazarlarında vatandaşlar ve Bursa'daki kestane toptancıları tarafından satın alınıyor. Simav Kestanesi, semt pazarlarında kilosu 10 ile 15 lira arasında alıcı buluyor. Köylüler, Simav Dağı'nın 2 bin 500 dekarlık alanındaki kestane ağaçlarından, ekim ayının ortasından itibaren yaklaşık 1 ay süren kestane hasadı yapıyor.

Organik kestanenin kendisine özgü yapısı, aroması ve iri olması sebebiyle tüketicinin ilk tercihi olduğu ifade edildi. Simav kestanesinin ünü Türkiye'nin dört bir yanına yayılırken, Avrupa Birliği ülkelerine ise "Bursa kestanesi" adı altında satılıyor.

Simav bölgesinde yaklaşık 150 bin kestane ağacı bulunduğunu kaydeden kestane üreticisi İsmail Aydın, "Kestane ağaçlarının bakımı mutlaka yapılması lazım, son yıllarda görülen hastalık nedeniyle bir çok kestane ağacı kurudu. Kestane meyvelerinin toplanması, taşınması, pazara getirilmesi çok zahmetli. Bu bakımdan bir kooperatif kurularak bölgenin gelir kapısı olan kestane koruma altına alınması ve Simav'da mutlaka bir kestane şekeri fabrikasının olması gerekir. Kestane bizim en önemli geçim kaynağımız" dedi.

Simav'da yılda yaklaşık 3 bin ton kestaneden ilçe ekonomisine 4-5 milyon TL girdi sağlandığı ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber