Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 10:18 Yorum: 0

Kestel'e 14 derslikli ilkokul

BURSA (AA) - Kestel ilçesinde 14 derslikli Kestel Belediyesi İlkokulunun temeli törenle atıldı.Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 14 derslikli bu okulun tamamlanmasıyla ilkokul ve ortaokulun yeni...

Kestel'e 14 derslikli ilkokul

BURSA (AA) - Kestel ilçesinde 14 derslikli Kestel Belediyesi İlkokulunun temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 14 derslikli bu okulun tamamlanmasıyla ilkokul ve ortaokulun yeni eğitim sistemine göre ayrılacağını söyledi.

Belediye ile 3-4 ay önce bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Karaloğlu, "Esentepe Mahallesi'nde, bin 500 üzerinde TOKİ konutu var ve şu anda okulumuzda bin 80 öğrenci var. 24 derslikli  okulumuzun bundan sonra gelecek ilave çocuklarımızı alma kapasitesi yoktu ve bu mahallede bir okula ihtiyacımız vardı. Kestel Belediyesi, 'Bu problemi çözeriz' dedi. Biz de memnun olduk ve protokol imzaladık" diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesinin yeni yerleşkesinin de Kestel'de yapılacağını aktaran Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Üniversitenin bir bölgeye gelmesi, o bölgedeki gelişmelerin hızlanması için büyük bir şans. Bunun yanında Bursa'da ilk kez buz pateni salonu ve buz hokeyi salonu ihalesi yapıldı. Gördüğünüz gibi temel çalışmaları başladı. Biz Bursa sadece Uludağ ile değil, buzla ilgili salon sporlarının da merkezi olsun istiyoruz. Bu salon bir başlangıç olacak inşallah. Bunun devamında curling ve diğer buz üzerinde yapılan diğer spor branşlarının da yapılabildiği salonlarla güçlendirmek istiyoruz. Artık Bursa hem Uludağ ile hem de salonlarıyla kış sporlarının uluslararası yarışmaların yapılabildiği bir merkeze dönüşsün istiyoruz. Yine yakınımızda Bursa Teknik Üniversitesinin yeni kampüs alanı var. Onun için salonun yer seçimi de son derece isabetli olmuş. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ihaleyi yaptı, bu salon için tamamen merkezi bütçe ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe imkanlarıyla yaklaşık 13 milyon liralık bir harcama yapılacak."

Karaloğlu, butona basıp temele ilk harcı döktükten sonra Kestel İmam Hatip Lisesinin ek bina inşaatını inceledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber