Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Ekim 2014 - 18:23 Yorum: 0

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç:

"Rekoltenin düşük olduğu yıllardan biri yaşandığı için üretici kesimdeki fiyat artışı beklentisi, piyasaya arz edilen fındık miktarındaki azlığın başlıca nedenini oluşturmaktadır"

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç:

ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, rekoltenin düşük olduğu yıllardan biri yaşandığı  için üretici kesimdeki fiyat artışı beklentisinin, piyasaya arz edilen fındık miktarındaki azlığın başlıca nedenini oluşturduğunu bildirdi.

Sevinç, yazılı açıklamasında, geçen eylül ayı Türkiye fındık ihracatının 22 bin 638 ton olarak gerçekleştiğini, karşılığında ise  225 milyon doları aşkın gelir elde edildiğini belirtti. 

Geçen yıl eylül ihracatıyla 32 bin 128 ton karşılığında 221 milyon dolara yakın girdi sağlandığına değinen Sevinç, "Buna göre bir önceki yıl eylül ayına kıyasla bu yıl ihracatımızda miktar bazında yüzde 30’a tekabül eden 9 bin 490 ton azalma görüyoruz. Değer bazında ise 4 milyon 486 bin dolar artış meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Sevinç, şunları kaydetti:

"Rekoltenin düşük olduğu yıllardan biri yaşandığı için üretici kesimdeki fiyat artışı beklentisi, piyasaya arz edilen fındık miktarındaki azlığın başlıca nedenini oluşturmaktadır. Pek tabiidir ki arzın az olduğu bu dönemde ihracatımızda da doğal olarak bir düşüş meydana gelmiş ve sonuçta ihracatımız yüzde 30 oranında azalmıştır ancak yıllardan bu yana ifade ettiğimiz gibi serbest piyasa şartlarının işlemesinden kimse şikayetçi olmamalıdır. Çünkü piyasadaki her aktör yaşayarak bu kuralları öğrenecek ve sadece kendisinin kazanması odaklı düşünmenin yanlışlığını anlayacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber