Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Temmuz 2016 - 13:53 Yorum: 0

KGF: “Basının önemi 15 Temmuz’da görüldü”

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle...

KGF: “Basının önemi 15 Temmuz’da görüldü”

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada "Özgür ve tarafsız basının önemi 15 Temmuz'da bir kez daha görülmüştür" dedi.

24 Temmuz'un Türk basınında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü olması nedeniyle yıllar önce "Basın Bayramı" olarak ilan edilmişse de ortada kutlayacak bir şey olmadığı için "Basın Dayanışma Günü" olarak kabul ettiklerini belirten KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen, basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

Türkiye'de özgür ve tarafsız basının demokrasiler için taşıdığı büyük önemin, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Erişen şunları söyledi: "Kuşkusuz bu darbe girişimini başarısız kılan iki etken vardır; halk ve medya. Özellikle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere halka demokrasi için meydanlara çıkın çağrısı medya aracılığı ile yapılmıştır. Eğer ki Türk medyası o akşam bu çağrıya aracılık etmemiş olsaydı; yetkililer halka ulaşamayacak, dolayısı ile de belki bu çirkin kalkışma amacına ulaşabilecekti. Demokrasiye sahip çıkarak darbelere kararlılıkla karşı duran Türk medyası, dün olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin aydınlık ve güçlü geleceği için halkımızın yanında saf tutmaya devam edecektir. Demokrasi adına verilen bu önemli sınavdan alnının akıyla çıkan medyamızın önü daha da açılmalı, sektörümüzde yaşanan sorunlar çözülerek daha özgür ortamda haber yayını yapılması sağlanmalıdır. Ülkemiz, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğuna kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır. Unutulmamalıdır ki; Özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber