Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Mart 2017 - 14:38 Yorum: 0

Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Eurashe’de

Kuzey Kıbrıs'taki altı üniversitenin bağımsız olarak bir araya gelerek kurdukları ve yüksek öğrenim ile ilgili konularda yaşanan zorluklara, ortak çözümler...

Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Eurashe’de

Kuzey Kıbrıs'taki altı üniversitenin bağımsız olarak bir araya gelerek kurdukları ve yüksek öğrenim ile ilgili konularda yaşanan zorluklara, ortak çözümler getirebilmek amacıyla bir uzlaşı platformu olarak tasarlanmış Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB); Kısa adı EURASHE olan, Avrupa Yüksek Öğrenim Kurumları Birliği'ne kabul edildi.

Amaçları arasında, Kıbrıs'ta kurulan üniversiteleri ve Ada'daki yükseköğretimi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak, yurt dışındaki birlik ve kuruluşlara üye olmak da bulunan KÜB'ün kurucusu ve dönem başkanı da olan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yürüttüğü başkanlık görevini; birliğin diğer bir üyesi olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı'ya devrederken yaptığı teşekkür açıklamasında; EURASHE'ye katılımım müjdesine de yer verdi.

Dönem başkanlığı, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından yapılacak ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Cyprus Metropolitan University ve Girne Amerikan Üniversitesi'nin bir araya gelerek oluşturduğu birliğin; EURASHE'nin, aynı zamanda Türkiye ve KKTC'den ilk örnek üyesinin olduğu vurgulayan Akpınar, "Bologna sürecine dahil ülkeler ve AB Komisyonu temsilcilerinden oluşan Bologna İzleme Grubu (BFUG) gözlemcilerinden olan "EURASHE BİRLİĞİ', Kıbrıs Üniversiteler Birliği'ni bünyesine kabul etmis ve bizi, Fransa'da yapılacak olan 27'inci Olağan Genel Kurulları'na davet etmiştir. Kuzey Kıbrıs'taki yüksek öğrenimin; Avrupa ve bölgede sesinin duyurulması, çıkarlarının korunması ile, bölgedeki üniversiteler arası iş birliğini artırmak adına büyük bir adım olan bu kabul, KÜB'ün; Genel Konsey'de çalışma gruplarında ve üst düzey AB Eğitim ve Bologna Süreci toplantılarına katılmasına imkan tanıyacaktır. Dolayısıyla; Kıbrıs Üniversiteler Birliği, Kuzey Kıbrıs'taki yüksek öğrenim ve eğitimin daha da ilerlemesi ile Bologna Süreci'ndeki yerimizi almada önemli bir misyon daha yüklenmiş bulunmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber