Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 29 Temmuz 2021 - 13:53 Yorum: 0

Kibyra Antik Kenti’ni bayramda 3 bin 500 kişi ziyaret etti

Burdur'da bulunan Kibyra Antik Kenti, Kurban Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Kibyra Antik Kenti’ni bayramda 3 bin 500 kişi ziyaret etti

Burdur'da bulunan Kibyra Antik Kenti, Kurban Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Kurban Bayramı'nda 3 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Kibyra Antik Kenti'ne gelen Amerikalı Richards, Medusa mozağine hayran kaldı.

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan, UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi'ndeki Kibyra Antik Kenti, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kurban Bayramı tatilini fırsata çeviren yerli ve yabancı turistler Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti'ne akın etti. Bayramın ilk gününden son gününe kadar dolup taşan Kibyra Antik Kenti'ni Kurban Bayramı'nda yaklaşık 3 bin 500 turist ziyaret etti.

Bayram tatilinin son günlerinde, gelini, torunu ve oğlunu ziyaret etmek üzere Burdur'a gelen Amerikalı Hilke Richards (82) da kenti ziyaret edenlerden biri oldu. Hilke Richards, yaklaşık 3 yıl önce Kibyra Antik Kenti'ne geldiğini ve Medusa mozağini göremediğini belirtirken bayram tatilinde ziyaret ettiği Medusa'ya hayran kaldığını dile getirdi. Burdurlu gelini Nalan Richards, torunu Ada Richards ve oğlu Ivan Richards ile birlikte kenti gezen Hilke Richards, kentin doğallığı ve kazı çalışmalarının kısa sürede bu aşamaya gelmesine çok şaşırdığını söyledi. Dünyaca ünlü Medusa figürüne ise hayran kalan ve kent gezisi boyunca bol bol fotoğraf çektirirken Hilke Richards, "Bundan yaklaşık 3 yıl önce Kibyra Antik Kenti'ne geldim. O dönem Medusa mozaiğini göremedim. Bu ziyaretimde Medusa'yı gördüm ve hayran kaldım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber