Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 20 Eylül 2014 - 15:58 Yorum: 0

Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı Malatya'da

"Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda 7 altın, 7 gümüş, 10 bronz madalya aldık. Bu Türkiye'nin kick boks sporunda dünyada söz sahibi olduğunu göstermektedir"

Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı Malatya'da

MALATYA - Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda 7 altın, 7 gümüş, 10 bronz madalya aldıklarını belirterek, bunun Türkiye'nin kick boks sporunda dünyada söz sahibi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kayıcı, Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ettiklerini vurguladı.

Türkiye Kick Boks tarihinde gençlerde ilk defa büyük bir başarı kazanıldığını ifade eden Kayıcı, "Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda 7 altın, 7 gümüş, 10 bronz madalya aldık. Bu Türkiye'nin kick boks sporunda dünyada söz sahibi olduğunu göstermektedir. Burada bir bayan sporcumuz dünyanın en teknik sporcularından birisi seçildi. Bu da bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu" diye konuştu.

Ekim ayında "Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası"nda aynı başarıyı göstermek istediklerini dile getiren Kayıcı, kick boksun Türkiye'de çok sevildiğini ve başarılı sporcuların yetiştiğini kaydetti.

Kick boksun Türkiye'de daha da yayılması ve gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Kayıcı, "81 ilimizde kick boks yapılmakta ve şu anda olimpik olan ve olmayan branşlar içerisinde de lisanslı sporcu sayısı açısından beşinci sırada yer alıyoruz. Bize desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kayıcı, geleceğe yönelik en önemli projelerinden birisinin de Üniversiteler Türkiye Kick Boks Şampiyonası düzenlemek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bununla ilgili üniversiteler ve federasyonla bir çalışma başlattık. Bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki yıl ilk kez Üniversiteler Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nı yapacağız. Altyapıyı hazırlıyoruz. Önümüzdeki aylarda şampiyona ile ilgili gerekli duyuruları da yapacağız. Ondan sonraki bir yatırımımız da kick boksu okul sporlarına aldırmak. Bununla ilgili Bakanlığımızla ortak bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma tamamlandığında gençlere yatırım yapacağız."

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber