Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

KİGDER kadın girişimcilere sertifikalarını takdim etti

Kayseri Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) girişimcilik eğitimi alan 54 kadın için sertifika töreni düzenledi.

KİGDER kadın girişimcilere sertifikalarını takdim etti

Kayseri Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) girişimcilik eğitimi alan 54 kadın için sertifika töreni düzenledi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu ve Dernek üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) temsilcileri ve sertifika alacak olan kadın girişimci adayları katıldı.

Her 100 girişimciden sadece 9'u kadın…

Törenin açılış konuşmasını yapana KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, eğitimin, KİGDER, ORAN ve KOSGEB ortaklığında düzenlendiğini belirtti. Gelişmiş ülkelere oranla Türkiye'deki istihdam rakamlarını değerlendiren Başkan Sema Karaoğlu, OECD raporlarına göre, Türkiye'nin kadın istihdamında 144 ülke arasında 130'uncu sırada olduğunu söyledi. Kadın istihdamının artması ile gelişim düzeyinin artabileceğini vurgu yapan Başkan Sema Karaoğlu, "2014 verilerine göre 15 yaş üzeri nüfusta istihdam oranı yüzde 46, bunun yüzde 65'ini erkekler, yüzde 27'sini de kadınlar oluşturuyor. AB ülkelerinde erkeklerin çalışma oranı yüzde 69. Erkeklerin çalışma oranında gelişmiş ülkelerle oranlar aynı. Kadın istihdam oranı ise yüzde 59. Yani yarı yarıya daha az ülkemizdeki kadın istihdam oranı. En iyi örnek İsveç, İsveç'teki kadın istihdamı yüzde 72. Dolayısıyla OECD ve AB ülkelerine göre çok gerideyiz. Bunun yanı sıra Türkiye'de her 100 girişimciden 91'i erkek, 9'u kadın. Okuma yazma oranlarında da erkeklere göre 5 kat daha fazla cahiliz." dedi.

Başkan Sema Karaoğlu, eğitime katılan 54 kadına dair verileri ise şu şekilde sıraladı:

"Girişimcilik eğitimine katılanların yaşları 20 ile 55 arasında değişiyor. 54 kadın girişimci adayının yüzde 25'i bekar, yüzde 40'ı evli, yüzde 35 kadarı hem evli hem çocuklu. Yüzde 51.8'i lisans ya da yüksek lisans mezunu. Yüzde 40'ı lise, yüzde 7'si de ilköğretim mezunu. Yüzde 25 kadın hiç çalışmamış, yüzde 17'si çalışmış, geri kalan kısmı da maaşlı olarak bir işte çalışmış olan kadınlar."

Hiçyılmaz: "Kadın istihdamı gelişmiş ülkeler düzeyine yükseltilmeli"

Ardından konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kadın ve erkek nüfusunun neredeyse eşit oranda olduğu Türkiye'de, kadın istihdamının, gelişmiş ülkeler oranına yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Kadın istihdamının azlığını, "bir tarafın felçli kalması" şeklinde tanımlayan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, "Bunun rehabilite edilmesi ve düzeltilmesi bakımından el birliği ile hareket etmeli ve bu hastalıktan kurtulmak adına ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Kayseri Ticaret Odası olarak kadınlarımızın iş hayatında yer alması bakımından elimizden geleni yapıyoruz, bunu da Kadın Girişimciler Kurulumuz vasıtası ile gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitim alan 54 girişimci kadına sertifikaları takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber