Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Ekonomi 31 Mayıs 2016 - 14:28 Yorum: 0

KİK’in Türkiye Kanadı Bakan Çelik’i Kutladı

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadında yer alan işveren, çalışan, esnaf ve çiftçi örgütlerinin başkanları 65'inci Hükümet'te...

KİK’in Türkiye Kanadı Bakan Çelik’i Kutladı

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadında yer alan işveren, çalışan, esnaf ve çiftçi örgütlerinin başkanları 65'inci Hükümet'te AB Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik'i kutladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar ve Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan, AB Bakanı Ömer Çelik'i tebrik etti. Ortak yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadında yer alan, TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TZOB, TİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve HAK-İŞ Başkanları olarak, 65 inci Hükümette AB Bakanlığı ve Baş Müzakereci görevine getirilmesi nedeniyle Sayın Ömer Çelik'i kutluyoruz. Sayın Çelik'in AB Bakanlığına getirilmiş olması, Türkiye'nin AB katılım süreci için yeni bir heyecanı ortaya çıkardı. Biz, Türkiye-AB KİK Türkiye kanadı olarak, bu heyecanın, Türkiye-AB ilişkilerinde somut kazanımlara fırsat sağlamasını bekliyoruz. Bunun için de her türlü desteği vermeye hazırız.

Türkiye'nin AB katılım süreci, Türkiye'nin iktisadi ve siyasi dönüşüm sürecinin en önemli çıpası olmaya devam ediyor. Son dönemde ilişkilerde ciddi bir ivme yakalanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Katılım sürecinin hızlandırılması, Türkiye'nin meslek kuruluşları, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak bizleri memnun etmektedir. Bu çerçevede, vize serbestisi çalışmalarının tamamlanması son derece önemlidir. Bu alanda sağlanacak başarı, Türkiye'de AB üyelik sürecinin ciddi şekilde zemin kazanmasına katkı sağlayacaktır.

Gümrük Birliği'nin kapsamını genişletecek ve işleyişin önündeki engelleri ortadan kaldıracak müzakerelerin başlatılması çalışmaları kendi teknik mecrasında yürütülmelidir. Zira, gümrük birliğinin gelişen şartlara uydurulması ve kapsamının genişletilmesi, Türkiye'nin de AB'nin de yararınadır. Son dönemde başta enerji ve ekonomik konularda olmak üzere, çeşitli alanlarda başlatılan yüksek düzeyli diyalog süreçleri, Türkiye'nin AB katılım sürecine katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde, enerji, eğitim, kültür, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik ile istihdam ve sosyal politikalar gibi fasıllarda müzakerelerin süratle başlatılmasını istiyoruz.

Kıbrıs'ta yürütülen müzakereleri de dikkatle takip ediyoruz. Müzakerelerin çözümle sonuçlanması, Türkiye-AB sürecine de ciddi katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla, önümüzde ülkemizin dönüşüm sürecine ciddi katkı sağlayacak bir gündem söz konusudur. Biz, bu yöndeki çalışmalarında daima Sayın Bakanımızın yanında olacağız; desteğimiz ve birlikte çalışma arzumuz her zaman olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK), 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması'nın; taraflar arasındaki işbirliği ve temasların kolaylaştırılmasını, AB ile geliştirilecek diyalogun Türkiye'deki muhataplarının kurumsallaştırılmasını ve bu çerçevede bir yapılanmaya gidilmesini öngören 27. maddesine istinaden, 16 Kasım 1995 tarihinde oluşturulmuştur.

Türkiye-AB KİK, karma bir yapıya sahiptir. Türkiye ve AB kanadından, "çalışanlar", "işveren" ve "diğer menfaat grupları"nı temsil eden eşit sayıda üyeden oluşmaktadır. Biri Türkiye ve diğeri de AB Kanadından seçilen iki Eş-Başkanı olan Komite, Brüksel ve Türkiye'de olmak üzere, yılda iki olağan toplantı gerçekleştirmektedir. Her olağan toplantıda, çeşitli konularda Komite üyelerince hazırlanmış olan raporlar tartışılmakta ve onaylanmaktadır. Ayrıca, toplantı sonunda, çeşitli konularda Komite'nin görüş ve taleplerini içeren bir Ortak Açıklama yayımlanmaktadır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber