Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Eylül 2016 - 12:13 Yorum: 0

Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyet altın tabakta bize sunulmadı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek "Cumhuriyet bize altın tabakta sunulmadı" dedi.

Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyet altın tabakta bize sunulmadı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek "Cumhuriyet bize altın tabakta sunulmadı" dedi.

İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın Fatsa'daki merhum annesi Eczacı İlhan Hazinedar adına yaptığı ortaokulun açılışını yapmak için Samsun-Çarşamba Havalimanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Terme ilçesine gelerek burada onu bekleyen halka seslendi.

Bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamak istediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Barış içerisinde yaşamak istiyoruz, kardeşçe yaşamak istiyoruz. İstiyoruz ki bu ülkenin esnafı kazansın, çiftçisi kazansın. Çocuğunun eline kına yakıp askere gönderen anne üzülmesin. "Çocuğum bir gün gelecek, evlenecek, torunlarım olacak" diye mutlu bir hayat sürsün. En büyük arzumuz budur. Kavgadan bıktık. Artık bu ülke kavga etmemeli. Siyaset uzlaşma kültürü içerisinde gelişmeli" dedi.

"Cumhuriyet altın tabakta bize sunulmadı"

Cumhuriyet'in eşit yurttaşlık olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Herkese eşit fırsatların tanındığı bir rejimin adıdır Cumhuriyet. Eğer cumhuriyet olmasaydı bu ülkede Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'ye Genel Başkan olamazdı. Eğer cumhuriyet olmasaydı Erzincan'ın bir köyünde doğan Binali Yıldırım, Başbakan olamazdı. Eğer cumhuriyet olmasaydı Toroslar'da doğan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olamazdı. O nedenle hepimiz Cumhuriyet'in değerini bilmek zorundayız. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Cumhuriyet altın tabak içerisinde bize sunulmadı. Cumhuriyet'in arkasında şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Cumhuriyet'i öyle kurduk biz. O nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Cumhuriyet fazilettir" diyor, "Cumhuriyet erdemdir" diyor. Cumhuriyet bilhassa "kimsesizlerin kimsesidir" diyor. O nedenle Cumhuriyet'e sahip çıkacağız. Cumhuriyet'e sahip çıkmak millete sahip çıkmak demektir" diye konuştu.

"Terme meydanının ismi "Cumhuriyet Meydanı" olarak kalmalı"

Kılıçdaroğlu daha sonra Terme Belediye Meclisi'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında vatandaşların tepkilerini dile getirdiği Cumhuriyet Meydanı'nın adının "15 Temmuz Milli İrade Meydanı" olarak değiştirilmemesi için Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a seslenerek meydanın Cumhuriyet Meydanı olarak kalmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Bu meydanın adını değiştiriyorlar, Cumhuriyet Meydanı olmasın diye. Bu doğru değil. Cumhuriyet her şeyin üstündedir. Onun altında her şeyi düşünebiliriz. O nedenle belediye başkanından istirham ediyorum. 15 Temmuz Meydanı olsun elbette. Biz 15 Temmuz darbesine karşıyız. Sadece 15 Temmuz değil, bu ülkede yapılmış ve bundan sonra da düşünülecek olan her türlü darbeye, her türlü diktaya karşıyız. Çünkü halk varsa, millet varsa, ülke vardır. O nedenle Cumhuriyet'i koruyalım. Cumhuriyet fazilettir. Görüşümüz farklı olabilir, partimiz farklı olabilir, kimliklerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama unutmayalım bizi aynı paydada buluşturan en büyük değer Cumhuriyet'in kendisidir. O nedenle bu meydanın adı Cumhuriyet Meydanı olarak kalmalı" şeklinde konuştu.

Terme'deki konuşmasının ardından Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile de otobüste kısa bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra Ordu'nun Fatsa ilçesine hareket etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber