Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Ağustos 2016 - 14:18 Yorum: 0

Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Görüşmenin ardından ikili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanıyla son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kıbrıs'ın bizim bir milli davamız olduğunu, partiler üstü bir politika güdülmesi gerektiğini biliyoruz. Son derece başarılı bir süreç götürüyor Sayın Cumhurbaşkanı. Düşüncelerimizi kendilerine aktardık. Sayın Cumhurbaşkanı da düşüncelerini bize aktardı. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise görüşmeye ilişkin, Kılıçdaroğlu'na iade-i ziyarette bulunduğunu belirterek, "Kıbrıs konusunun içinde bulunduğu son durum hakkında kendilerine bilgi verdim. Kıbrıs konusu Türkiye'de partiler üstü bir mesele. Yıllar önce sürekli olarak bir iç politika malzemesi olarak var olan bu mesele, partiler üstü olarak değerlendiriliyor. Hepimizin bir davası olarak değerlendiriliyor. Bu anlayışın gelişmesinde Kılıçdaroğlu'nun çok büyük bir katkısı olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki süreç gerçekten önemli bir dönemeç olarak karşımızda duruyor. Temenni ediyorum ki güneydeki yönetimde bizim sergilediğimiz istekli tavrı geliştirsin ve Kıbrıs'a 2016 yılı çıkmadan herkesin barış ve huzur içerisinde yaşayabileceğini, geçmişin kan ve gözyaşını değil geleceğin huzurunu, mutluluğunu, refahını paylaşabileceği yeni bir döneme hep birlikte uzanabilelim. Bu Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri de daha olumlu bir şekilde etkileyecektir. Bölgemize de ciddi katkılar yapacaktır. Bu konudaki düşüncelerimizi de paylaşmak fırsatı buldum" ifadelerini kullandı.

Akıncı şunları kaydetti:

"Türkiye darbe girişimi sırasında çok ciddi bir birliktelik sergiledi. Bu birlikteliğin sergilenmesinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin çok büyük bir katkısı oldu. Öyle inanıyorum ki Türkiye bu birlik ve bütünlüğünü çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Türkiye huzura, barışa, esenliğe en kısa sürede ulaşacaktır. Demokratik hukuk devleti, Atatürk ilklerine bağlılığını, bir hukuk devleti olma özelliğini, laikliğini koruyarak geleceğe yürüyecektir. Türkiye demokratik hukuk devleti olarak ne kadar güçlenirse hem bölgeye hem Kıbrıs Türk halkına bunun yararı da olacağı aşikardır. Ben bunu sadece Türkiye için değil, Kıbrıs'ı da düşünerek istiyorum. Daha güçlü demokratik hukuk devleti normlarının daha da pekiştiği bir Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkı içinde daha büyük bir güvencedir diye düşünüyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber