Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

Kılıçdaroğlu, üreticilere CHP’nin tarım politikalarını anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de çiftçilerle ve üreticilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, üreticilere CHP’nin tarım politikalarını anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de çiftçilerle ve üreticilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu tarımda gerekli önlemlerin alınamaması halinde üretimin yok olacağını söyledi.

Trakya ve İstanbul çiftçi birliklerinin ve üreticilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda bölgenin tarım sorunlarına çözüm önerileri ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarım politikaları konuşuldu. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Teşkilatı, CHP'li Milletvekilleri, Belediye Başkanları da katıldı.

Kılıçdaroğlu planlamanın önemini anlattı

Toplantıda üreticilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, tarım politikalarının yetersiz olduğunu ifade etti. Plansızlığın ülkeleri kaosa sürükleyebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetmek sıradan bir olay değil karmaşıktır. Bir sorunu çözerken 3 sorun ortaya çıkar. Geleceği iyi kurgulamaya planlama diyoruz. Bir ülke sağlıklı planlama ile yönetilir. Bir ülkenin 50 yıl sonrasını düşünmeden sorunları çözeceğim demek. ABD'de istatistikler yayınlanır. 25 yıl sonra ne olacak, kişi başına gelir ne olacak. Bütün bunların planı yapılmıştır. Plan yapılır gelişen olaylara göre revize edilir." dedi.

Trakya tarım arazilerinin durumu hakkında da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, verimli toprakların tehdit altında olduğunu söyledi. Çiftçilere de seslenen Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Kaygıları gidermek bizim elimizde"

"Bugün en çok düşünmeye, sorgulamaya ihtiyacımız var. Trakya birinci sınıf tarım arazileri ile zengin. Ne eksen karşılığını alırsın ama şimdi tarım ürünleri, tarım toprakları tehdit altında. Konuşan her arkadaşım, her kesimden insanın kaygısı bir noktada birleşiyor. Trakya'nın tarımı ne olacak? Bu kaygıları gidermek bizim elimizde. Dışarıdan birileri gelip bizi yönetemeyeceğine göre kendi aklımızla, birikimimizle yola çıkıp çözeceğiz. Topraklarımız bu kadar verimli. Çiftçi ekmesine ekliyor ama karşılığını alamıyor. Girdi fiyatları bu kadar yüksek çiftçi ürünün karşılığını alamıyor ekmekten vazgeçiyor. Köylü milyonlarca kişiyi besliyor, üretiyor. Bugün çok şükür her şeyi üretiyoruz. Üretiyoruz ama üreten kişinin alın terinin karşılığını veriyor muyuz? Kendi çiftçisini desteklemeyen herhangi bir ülke var mı?"

"Bütün ülkeler için tarım stratejik alandır"

Kılıçdaroğlu, ayrıca Türkiye'nin ithal ettiği tarım ürünleri hakkında da düşüncelerini aktardı. "Her şeyi üretebilirken neden ithal ediyoruz?" diye soran Kılıçdaroğlu, tarımın stratejik bir alan olduğu vurgusunu yaptı. Avrupa ülkelerinin tarıma verdiği değeri örnek gösteren CHP lideri, "Tarım stratejik bir alandır. Hiçbir ülkenin vazgeçmediği bir alandır. Bugün Dünya Gıda Günü. Neden özel bir gün? Çünkü bütün ülkeler için tarım stratejik alan. O halde güçlendirmemiz gerekiyor. Dünyada milyarlarca kişi aç. Onların karınını doyurmamız gerekir. Buğday üretmek varken neden ithal ediyoruz. Neden saman, canlı hayvan ithal ediyoruz. Her şeyimiz var neden? Bu soruları sormadan çıkış yolunu bulamayız. Sorgulamasını öğreneceğiz. Herkes buğday ekerse herkes zarar eder. Planlama niye var. Planlamanın özü kimseyi mağdur etmemektir. Sizden isteğim düşünün, eleştirin, sorgulayın." dedi.

Tarımın geleceğinin iyiye gitmediğini ve planlamanın yanlış yapıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu gerekli önlemlerin alınmaması halinde tarımın yok olabileceğinin uyarısını yaptı. Bu konuda herkesin görevi olduğu da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Bu toplantıyı Trakya'da yapmamızın önemi var. Bütün Trakya'yı tarımın başkenti sayabiliriz. Birinci sınıf tarım arazileri var. Herkesin göz diktiği araziler. Eğer önlem alınmazsa önümüzdeki süreçte tarım ve çiftçiyi hep beraber yok edeceğiz. Bereketli topraklar üzerinde yaşadığımızın farkına varacağız o nedenle hepimize görev düşüyor." ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber