Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Ağustos 2016 - 22:18 Yorum: 0

Kılıçdaroğlu’na saldırı protestosuna Başkan Demircan’dan destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı İstiklal Caddesi'nde protesto edildi.

Kılıçdaroğlu’na saldırı protestosuna Başkan Demircan’dan destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı İstiklal Caddesi'nde protesto edildi. Eyleme Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada düzenlenen saldırı Beyoğlu İstiklal Caddesinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. CHP'liler tarafından İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen yürüyüşe, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve partililer katıldı.

Ülkenin birliğine ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır"

Kalabalık tünel meydanında bir araya gelirken protesto gösterisini duyan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da buraya gelerek saldırıya tepki gösterdi. CHP Eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan'la konuşan Başkan Demircan yaşanan saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Demircan, "Ülkemizin birliğine ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır. Dolayısıyla milletçe, milletimize vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize ve dirliğimize yapılan bu saldırılar bizi kenetleyip bir araya getirmeli. Biz de bu duyguyla bakıyoruz. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun. Hayatını kaybeden şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Başkan Demircan daha sonra buradan ayrılırken Tünel meydanında bir araya gelen CHP'liler, Galatasaray meydanına kadar yürüdü. Bu yürüyüş sırasında "Korkmayacağız, Yılmayacağız, Sinmeyeceğiz" yazılı bir pankart taşıyan partililere CHP'li milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katılarak destek verdi.

Galatasaray Meydanı'na kadar gerçekleşen yürüyüşün ardından bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkanları'na daha önce de defalarca kere saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, "Şavşat'ta genel başkanımıza yapılan saldırı aslında ülkemize yapılan bir saldırıdır. Biz ne zaman ki ülkemiz zor durumda kaldı, CHP olarak kendi parti çıkarlarını bir kenara bırakıp, ilkin ülkemizin çıkarlarını savunan, Cumhuriyeti kuran, Mustafa Kemal geleneğinden gelen bir partinin mensuplarıyız. İlkin ülkemize sahip çıkıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber