Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girme kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu:

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girme kararı

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de aday adayı olma ve ön seçime girme kararıyla partinin demokratikleşme hamlesini taçlandırdığını söyledi.

İzmir İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında "Geleceğin Kentleri" konulu panelde konuşan Kocaoğlu, toplantı çıkışında gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girme kararıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu, 21 Şubat'ta Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan bir spor salonunun açılış törenine katıldığı sırada Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na "İzmir'den aday adayı olma ve ön seçime girme" davetinde bulunduğunu hatırlatarak, dün aldıkları haberin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kıçdaroğlu'nun dün kendisini arayarak 2. bölgeden ön seçime girme kararını aktardığını ifade eden Kocaoğlu, "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz çok sevindik. Ben zaten böyle bir şeyi bekliyordum. Uzun yıllardır siyasi partiler ön seçim yapmıyor, adaylarını çoğunlukla merkez atamasıyla belirliyor. CHP uzun bir aradan sonra 55 ilde ön seçimi tekrar siyasi gündeme getirdi. Bu hamleyi demokratikleşmeyi, tabana yayılmayı CHP tekrar ülkenin gündemine getirdi. Bunu sayın genel başkanımız ilk defa İzmir'den aday olarak ve ön seçime girerek taçlandırdı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum"

Kocaoğlu, Kıçıldaroğlu'nun ön seçime gireceği 2. Bölge için daha önce 3 sıranın genel merkez kontenjanına ayrıldığını da belirterek, telefon görüşmesi neticesinde bu sayının bir indirileceği yönünde bir izlenim edindiğini dile getirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın Kılıçdaroğlu'nu "sandığa gömecekleri" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Siyasetin anormal taraflarında ben hiçbir zaman olmadım, karalama, manipülasyon siyasetinde olmadım. Söz sahibine aittir, sahibini taşır. Bu tip durumlarda söylediğim bir tane duam var, her kim ben, İzmir, CHP ve sayın genel başkanımız için ne düşünüyorsa nasıl düşünüyorsa olumlu veya olumsuz Allah ona iki katını versin."

Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla İzmir'de seçimlerin öncekilere göre daha heyecanlı ve zevkli geçeceğini savunan Kocaoğlu, "CHP oy oranını artıracak mı ?" sorusuna "Öyle bir tahminde bulunmak doğru değil, biz artırmasını isteriz ama İzmirli hemşehrilerimizin kararıdır, onların teveccühlerine mazhar olacağımıza inanıyoruz" yanıtını verdi.

- Denizli ve İzmir karşılaştırması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin toplantıdaki Denizli ile İzmir’i karşılaştırdığı sözlerine göndermede bulunan Kocaoğlu, Denizli için İzmir gibi olmaya çalışmanın doğal olduğunu ancak iki kenti aynı terazide tartmayı mantıklı bulmadığını ifade etti.

Bu karşılaştırmayı istatistik biliminin kabul etmeyeceğini dile getiren Kocaoğlu, "Bu sözlerim bir eleştiri olarak algılanmamalı. 11 yıldır bu kenti yöneten ve hedefine yerelde kalkınmayı koyan bir belediye başkanı için bu kadarını söylememek benim için haksızlık olacaktı" dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına da değinen Kocaoğlu, Yarbay Mustafa Kemal Atatürk’ün bu savaşta Ulu Önder olduğunu belirterek, "Ulu Önder Atatürk Conkbayırı’nda doğdu, bunun herkes tarafından çok iyi bilinmesi, irdelenmesi gerekir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk demeden Çanakkale anlatılamaz, algılanamaz" dedi.

Kocaoğlu, toplantıdaki konuşmasında İzmir'de akıllı trafik sistemi, elektrikli otobüs filosu gibi inovasyon projeleri hakkında bilgiler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber