Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 19 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girme kararı

CHP İzmir İl Başkanı Serter: "İlimiz yıllar sonra yeniden bir başbakana kavuşacak ve makus talihini yenecektir"

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ön seçime girme kararı

İZMİR (AA) - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday adayı olarak ön seçime girme kararının teşkilatta sevinç yarattığını belirterek, kentin makus talihini yenerek, bu seçimde başbakan çıkaracağını iddia etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Serter, Kılıçdaroğlu'nun ülke demokrasisi açısından örnek alınması gereken bir davranış sergilediğini söyledi.

Serter, şöyle konuştu:

"7 Haziran, İzmir'in ve Türkiye'nin kötü kaderinin değiştiği gün olacaktır. İlimiz yıllar sonra yeniden bir başbakana kavuşacak ve makus talihini yenecektir. Kılıçdaroğlu, İzmir 2 nolu seçim çevresi 57 nolu aday numarasıyla ön seçime girerek tüm Türkiye'ye örnek bir davranış sergilemiştir. Bu hareket, CHP'nin geleceğine ışık tutan, gurur ve heyecan kaynağıdır. Biz İzmir'de başbakanlık ofisi için yer aramıyoruz, genel başkanımızı İzmir'den seçerek Ankara'ya başbakan olarak gönderecek güçteyiz. CHP İzmir'e verdiği değeri bu şekilde göstermiştir." 

İki seçim bölgesinde 8'er milletvekili hedefi koyduklarını, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olmasıyla 2'inci bölgede bu hedefi 9 olarak revize ettiklerini kaydeden Serter, adayların belirlenmesinde her iki bölgede 3 olarak belirlenen genel merkez kontenjanında şu anda herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun 29 Mart'ta yapılacak ön seçimde İzmir'e gelip gelmeyeceği konusunun henüz net olmadığını anlatan Serter, genel başkanın seçimi konusunda herhangi bir risk görmediklerini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendisi için sürpriz olmadığını, kendisine yaptıkları daveti kabul etmesinin kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber