Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 03 Aralık 2016 - 09:38 Yorum: 0

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara:

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, "Engellilerin hayatlarını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ve onları topluma kazandırmalıyız" dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara:

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, "Engellilerin hayatlarını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ve onları topluma kazandırmalıyız" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü özel kılan asıl neden engellilerin toplumdan soyutlanmaması ve tüm insanların fiziksel özelliklerine bakılmaksızın eşit olduğu vurgulanması olduğunu söyledi.

Engellilerin işlerini kolaylaştırması gerektiğini belirten Kara, "Günlük yaşantımızda engelli bireyler, kimi zaman karşımıza elindeki beyaz bastonuyla yürürken, kimi zaman söylemek istediği şeyleri işaretle anlatmaya çalışırken kimi zamanda tekerlekli sandalye ile karşısına çıkan engeli aşmaya çabalarken çıkmıştır. Engelli bireylerimizi hayatlarını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ve topluma kazandırmalıyız. Engelli arkadaşlara elimizi uzatmalı onları korumalı onlardan kaçmamalıyız. Engellilere acımak yerine onlara değer vermeliyiz. "Engel elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de onlara asıl özür onları göremeyen gözlerimizde, onlara koşmayan ayaklarımızda ve uzanmayan kollarımızdadır. Kilis Belediyesi olarak bu düşünceyle hareket edip hizmetlerimizi engelli vatandaşlarımızı gözeterek yapmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, huzur ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürmelerini temenni eder, sevgi ve saygılar sunarım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber