Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2016 - 10:28 Yorum: 0

Kilis İl Sağlık Müdüründen Diş Hekimleri Günü kutlaması

Kilis İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgay Happani, Diş Hekimleri Günü ile Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladığını söyledi.

Kilis İl Sağlık Müdüründen Diş Hekimleri Günü kutlaması

Kilis İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgay Happani, Diş Hekimleri Günü ile Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladığını söyledi.

Ağız ve diş sağlığının çocukluktan itibaren eğitim yoluyla artırılması gerektiğine değinen Dr.Turgay Happani, "Ağız ve diş sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı sorunları, önemli bir sağlık sorunudur. Hastalıkların büyük bir kısmının ağız yoluyla bulaştığı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Bir başka ifadeyle ağız ve diş sağlığının korunması, aslında olası birçok hastalığın başlamadan bitmesi demektir. Günümüzde toplumun, çocukluktan itibaren eğitim yoluyla ağız ve diş sağlığı bilincinin artırılması, doğru tutum ve alışkanlıkların kazandırılması son derece hayatidir. Toplumumuzda "Koruyucu Diş Hekimliği" anlayışının yerleştirilmesi hastalıkların yaygınlık ve şiddetinin azaltılmasında, dolayısıyla yaşam kalitesinin artırılması konusunda son derece önem bir katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarımızın halk sağlığına olan katkıları son derece değerlidir. İçinde bulunduğumuz Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü sebebiyle halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi konusunda büyük bir özveri ile çalışan başta Ağız ve Diş Sağlığı mensupları olmak üzere tüm diş hekimlerimizin bu önemli gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber