Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:13 Yorum: 0

Kilis Valiliğinden Bir Yapıt Daha: Çizgilerle Kilis

Kilis'in kültürel mirasının korunması bağlamında bir adım daha atan Kilis Valiliği, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini çizgilerin diliyle kayıt...

Kilis Valiliğinden Bir Yapıt Daha: Çizgilerle Kilis

Kilis'in kültürel mirasının korunması bağlamında bir adım daha atan Kilis Valiliği, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini çizgilerin diliyle kayıt altına alan "Çizgilerle Kilis" kitabını hazırlattı.

Ressam Ertan Aykın'ın çizdiği gravürlerin yer aldığı söz konusu çalışmada, Kilis'in kimliğini oluşturan tarihi eser çizimlerine detaylı bilgiler eşliğinde yer veriliyor. Kamu Binaları, Tarihi, Turistik ve Kültürel Yapılar, Sivil Mimari Eserleri, Dini Yapılar, Hamamlar, Kasteller ve Anıt Ağaçlar olmak üzere yedi bölümden oluşan Çizgilerle Kilis kitabı, her kütüphanede bulunması gereken bir kaynak niteliği taşıyor. Söz konusu eserin hazırlanma sürecini baştan sona takip edip destek veren Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kentin kültürel miras bağlamındaki zenginliğine dikkati çekti. Tapsız, "İlimizin bu zengin kültürel ve doğal değerlerini korumak ve gelecek nesillere ulaştırılmasını sağlamak, hepimiz için önemli bir görev ve sorumluluktur" dedi.

Vali Tapsız ayrıca, "Çizgilerle Kilis kitabı ile ilimizin sahip olduğu ecdat yadigarı kültür varlıklarını gravür sanatıyla geleceğe taşımak, geleceğe not düşmek istedik. Bu çalışmanın ilimizdeki kültür varlıkları konusunda duyarlılığı ve sahiplenme bilincini artırmasını diliyorum. Halkımıza bu değerli kültürel mirasımızın tanıtılması ve koruma bilinci kazandırılması konusunda büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber