Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Şubat 2020 - 09:23 Yorum: 0

Kilitli kapıları açtı, belgeli kadın çilingir oldu

Gemlik Meslekî Eğitim Merkezinde kalfalık ve ustalık imtihanına giren Nesrin Kaya, sınavları başarı ile geçerek ustalık belgesini almaya hak kazandı.

Kilitli kapıları açtı, belgeli kadın çilingir oldu

Bursalı kadın çilingir erkeklere taş çıkartıyor.

Gemlik Meslekî Eğitim Merkezinde kalfalık ve ustalık imtihanına giren Nesrin Kaya, sınavları başarı ile geçerek ustalık belgesini almaya hak kazandı. Erkeklerin yapmaya alışık olduğu çilingirliğe el atan Nesrin Kaya, yıllardır başarı ile yaptığı mesleğinin sınavlarına girerek ustalık belgesini almaya hak kazandı. Hocaların verdiği bütün görevleri başarılı ilen yapan kadın usta, bu işte ne kadar başarılı olduğunu göstermiş oldu. Bursa'da kilitli kapılar artık kadın çilingir tarafından açılacak.

Gemlik Meslekî Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Korucu, "Meslekî Eğitim Merkezi olarak 27 alan ve 142 dalda kalfalık ve ustalık belgeleri vermekteyiz. Vatandaşlarımız merkezimize başvuru yaptığında daha önceki çalışmışlık durumlarına göre kalfalık ve ustalık imtihanına alıyoruz. Sınav kriterlerini Millî Eğitim Bakanlığı belirlemekte. Ustalık belgesini alın kişi kendi iş yerini açma imkânına kavuşmuş oluyor. 5 yıl çalışmışlığı olan kişiler bunu sigorta dökümleriyle ispatlamaları halinde ustalık sınavlarına girmeye hak kazanıyor. Geçen sınav döneminde kendine ait bir iş yeri olan Nesrin Kaya merkezimize başvuruda bulundu. İlkinde kalfalık sınavına girdi, başarılı oldu. Şimdi ustalık imtihanına girdi. Başarılı olduğu takdirde bizden çilingirlik dalında ustalık belgesi alacak. Bu zamana kadar kadınlardan hiç müracaat eden olmadı" dedi.

Kilitli kapıları açtı, belgeli kadın çilingir oldu

Kilitli kapıları açtı, belgeli kadın çilingir oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber