Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Eylül 2014 - 18:04 Yorum: 0

Kimse bizi karalamaya kalkmasın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, IŞİD'le ilgili dış basında çıkan haberlere ilişkin, "Acaba Avrupa'dan kaç kişi gitti, kimse bizi karalamaya kalkmasın" dedi.

Kimse bizi karalamaya kalkmasın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile ilgili dış basında çıkan haberlere ilişkin, 'Acaba Avrupa'dan kaç kişi gitti, kimse bizi karalamaya kalkmasın ve yalan yanlış haberlerle Türkiye'nin üzerinde oyun oynamaya kalkmasın' dedi. 

Elvan, bir otelde düzenlenen 'Ulaştırma Çalıştayı' öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yolların trafik kazalarına etkisinin sorulması üzerine Elvan, bu konudaki denetimlerin biraz daha artırılması gerektiğini söyledi.

Karayollarındaki sürücü ve yol hatalarına ilişkin bilgi veren Elvan, 'Bölünmüş yolların yapılmasıyla ölümlü trafik kaza oranında önemli düşüş var. Yol hatasından dolayı oluşan kaza oranı yüzde 1'dir. Sürücüden kaynaklanan trafik kazalarının oranı ise yüzde 85'tir' diye konuştu. 

Elvan, sürücülerden kaynaklanan kazalara ilişkin İçişleri Bakanı ile görüşeceğini anımsattı.

Bölünmüş yolların güvenli olduğuna dikkati çeken Elvan, bunun yanında bir yılda 11 milyar lira yakıt ve iş gücü tasarrufu sağlandığını belirtti. 

 'Türkiye'nin ne yaptığını herkes biliyor'

'Bazı uluslararası yayın organları Türkiye'yi terör örgütü IŞİD ile ilişkilendiriyor, bu konudaki düşünceleriniz nedir' şeklindeki soruya Elvan, şöyle konuştu:

'Sizin ülkelerinizden kaç kişi katıldı, kimler var önce onlar bir söylesin bakalım. Tamamıyla yalan ve yanlış. Türkiye'nin ne yaptığını herkes biliyor. Türkiye her şeyiyle açık, şeffaf. Ben onları şeffaf ve açık olmaya davet ediyorum. Acaba Avrupa'dan kaç kişi gitti, kimse bizi karalamaya kalkmasın ve yalan yanlış haberlerle Türkiye'nin üzerinde oyun oynamaya kalkmasın. İnşallah kimsenin de buna gücü yetmeyecektir.'

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) internet güvenliğine yönelik çalışmalarının sorulması üzerine Elvan, TİB'in gelen mahkeme kararını uyguladığını söyledi. 

Elvan, TİB'in, ulusal güvenliği ilgilendiren konuda siteyi hemen kapatıp 24 saat içerisinde mahkemeye başvurma zorunluluğu olduğunu aktardı. 

İnternet düzenlemesine ilişkin görüşlerini dile getiren Elvan, 'Avrupa Birliği, Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi ve Avrupa Konseyi'nin bu konudaki almış olduğu kararlara uygundur. Bu konuda algı yönetimi uygulanmaya çalışılıyor. Bilinçsiz bir şekilde sadece TİB değil Türkiye'ye yönelik bir karalama çalışması yapılmaya çalışılıyor' şeklinde konuştu. 

 'Kimse bizi yıpratamayacak'

Elvan, Türkiye ve kurumlarının her yönüyle şeffaf olduğuna dikkati çekti.

Telekomünikasyon alanında çıkan kanunları açık bir şekilde yürüteceklerini vurgulayan Elvan, birçok gelişmiş ülkenin bu konuları kapalı kapılar ardında yaptığını belirtti.

Düzenlemenin uluslararası normlara uygun olduğunu  dile getiren Elvan, bunu da her platformda anlatmaya hazır olduklarının altını çizdi. 

Birçok Avrupa ülkesinde trafik bilgilerinin 2 yıla kadar saklandığını anlatan Elvan, 'Buna rağmen birileri bizi eleştiriyorsa, bunun arkasında bir şeyler aramak gerekir. Kimse Türkiye'yi yıpratamayacaktır, biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz' dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber