Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Eylül 2014 - 19:28 Yorum: 0

Kiraladığı otomobili kaçırılınca geri almak için Suriye'ye gitti

Trabzon'da oto kiralama şirketi sahibi Yunus Bayraktar, kiraladığı otomobilinin Suriye'ye kaçırılması üzerine bu ülkeye gidip aracı geri aldı

Kiraladığı otomobili kaçırılınca geri almak için Suriye'ye gitti

TRABZON (AA) - Trabzon'da oto kiralama şirketi sahibi Yunus Bayraktar, kiraladığı otomobilinin Suriye'ye kaçırılması üzerine bu ülkeye gidip aracı geri aldı.

Suriye uyruklu Huseyin A. ile Ömed A'ya bir ay önce bir haftalığına araba kiralayan Bayraktar, otomobil geri getirilmeyince Trabzon Emniyet Müdürlüğüne çalıntı ihbarında bulundu. 

İhbardan sonuç alamayan Bayraktar, üzerinde GPRS bulunan otomobilinin Suriye'de olduğunu belirledi. Bayraktar, önce Reyhanlı ilçesine, oradan da Suriye'ye giderek otomobili buldu ve Türkiye'ye getirdi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arabası için yaklaşık 20 gün Trabzon ve Reyhanlı arasında gidip geldiğini söyledi.

Otomobilini bulmak için birçok kişiden yardım istediğini belirten Bayraktar, "Trabzon'a döndükten sonra arabamın Suriye'ye kaçırıldığını öğrendim ve peşine düştüm. İki gece Suriye'de kaldım. Orada bazı kişilerle tanıştım ve onlarla Türkiye'den kaçırılan otomobillerin toplandığı yere gittik" dedi.

Bayraktar, yetkililerin olaya müdahale etmesini istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Suriye'deki durum içler acısı ve çok mağduriyet var. Bu olayların giderilmesi için sınırda önlemler alınmamış. Benim aracım gümrük kapısından geçmemiş. Sal yapılmış ve araç salla Asi Nehri'nden geçirilerek Suriye'de başkasına satılmış. Türkiye'de 80 milyar değerindeki araba Suriye'de 4 ile 5 bin dolara satılıyor. Bu iş maalesef orada ticarete dökülmüş." 

Aracı getirirken sıkıntı yaşamadığını anlatan Bayraktar, "Türkiye'ye gelirken değil ama Suriye'de kaldığım sürede çok zorluklar yaşadım. Arabayı aldığımız bölgeden çıktığımızda bölgeye iki varil bombası atıldı. Bir saat önce ya da bir saat sonra orada olsak belki bizim başımıza düşecekti. İki akşam kaldım orada ve mermi sesleri, bomba sesleri gerçekten karışık bölge" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber