Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ağustos 2016 - 15:28 Yorum: 0

Kiraz’da dolu çiftçiyi vurdu

Kiraz'da geçtiğimi güz yarım saat etkili olan dolu yağışı kırsal 10 mahallede başta turşuluk salatalık olmak üzere ekili alanlara zarar verdi.

Kiraz’da dolu çiftçiyi vurdu

Kiraz'da geçtiğimi güz yarım saat etkili olan dolu yağışı kırsal 10 mahallede başta turşuluk salatalık olmak üzere ekili alanlara zarar verdi. İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin bölgede hasar tespit çalışmasına başlayacağı bildirildi.

Kiraz'da 20 Ağustos akşamı saat 22.00 sıralarında yağan ve yarım saat süren dolu tarım arazilerini vurdu. Başta Kaleköy olmak üzere Akpınar, Gedik, Karabağ, Saçlı, Çayağzı, Haliller, İğdeli, Sarıkaya, Tekbıçaklar mahallerindeki onlarca tarım arazisinde yüzde 100'e ulaşan oranlarda zarar meydana geldiği öğrenildi.

Doludan en büyük zararı gören yer ise büyük bölümü sözleşmeli olarak turşuluk salatalık yetiştiren Kaleköy Mahallesi'ndeki 30 üretici oldu. Kiraz'a 9 kilometre uzaklıktaki 501 nüfuslu Kaleköy Mahallesi'ndeki üreticiler perişan olduklarını belirtip, yetkililerden yardım istedi. Kiraz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zafer Dönmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz Hizmet Birimi Müdürlüğü yetkilileri ile doludan zarar gören arazilerde inceleme yapıp, ekili alanlarda meydana gelen hasarı fotoğrafladı.

Kiraz'ın 10 mahallesinde doludan turşuluk salatalığın yanı sıra lahana ekili alanlar ile zeytin ağaçlarının da zarar gördüğü bildirildi. Kaleköy Mahallesi Muhtarı Durmuş Seçkin, şöyle dedi: "Mahallemizde 30 üreticinin tarlalarına, sözleşmeli olarak ekmiş olduğu turşuluk salatalık, yarım saatte etkili olan dolu nedeniyle zarar gördü. 1 dekarda ortalama 3 ton arası ürün veren tarlalarımızda ekili olan mahsulümüz tamamen zarar gördü. Mahallemizde günlük ortalama 10 ton salatalık hasadı yapılıyordu. Benim gibi diğer üreticilerin tarlalarında da durum aynı. Tek geçim kaynağımız, ektiğimiz salatalıktı. Biz buna bel bağlamıştık. Borçlarımız var. Şimdi nasıl ödeyeceğiz, kara kara düşünmeye başladık. Bütün köylü perişan oldu. Pek çoğu üzüntüsünden evlerinden çıkıp, tarlalarına bile gitmedi. Yetkililerden, destek bekliyoruz."

Köylülerden Gökhan Güney ve Murat Seçkin de zararlarının büyük olduğunu söyledi. İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin bölgede hasar tespit çalışmasına başlayacağı bildirildi.

Kiraz’da dolu çiftçiyi vurdu

Kiraz’da dolu çiftçiyi vurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber