Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 21 Ağustos 2014 - 16:08 Yorum: 0

Kırgız tercüman, Karadeniz'e gelin geldi

Kırgız tercüman Govher Zoraloğlu, Antalya'da tercümanlık yaparken tanışt Karadenizli Şahin Zoraloğlu ile evlenerek Artvin'in Arhavi ilçesine yerleşti

Kırgız tercüman, Karadeniz'e gelin geldi

ARTVİN (AA) - Kırgızistanlı tercüman Govher Zoraloğlu, Antalya'da tercümanlık yaparken tanıştığı Karadenizli Şahin Zoraloğlu ile evlenerek Artvin'in Arhavi ilçesine yerleşti.

Rusya'nın Korolev kentindeki Finans Teknolojileri Akademisi mezunu olan ve kendi dilinin yanı sıra 4 dil bilen Kırgızistanlı Govher Orazova, yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye gelerek Antalya'nın Alanya ilçesinde tercümanlık yapmaya başladı. Kendi dili dışında Türkçe, Türkmence, Rusça ve İngilizce konuşabilen Orazova, söz konusu dönemde iş için Antalya'ya giden Artvinli Şahin Zoraloğlu ile tanıştı.

Dostlukları bir süre sonra aşka dönen Orazova ile Zoraloğlu, kısa süre önce evlenmeye karar vererek Karadeniz'e geldi. Orazova ile Zoraloğlu, Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı Kavak köyündeki bir salonda düğün yaparak evlendi.

Çiftin nikahını kıyan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, düğündeki konuşmasında, çifte mutluluk dileyerek, "Günümüzde artık evlilikler ülkeler hatta kıtalar arası olmaya başladı. Teknolojik imkanlar bunu sağlıyor. Geçmişte sadece ilçe içerisinde veyahut köyler arasında evlenmeler gerçekleşirken artık gönül ferman dinlemiyor ve uluslararası evliliklere şahit oluyoruz" dedi.

Kırgızistan'dan Arhavi'ye gelin getirdiklerini söyleyen Hekimoğlu, "Bu mutluluğun oluşmasında emeği geçen her iki aileye ve özellikle genç çifte mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Evlilikle Zoraloğlu soyadını alan ve Türkçe konuşan Kırgız gelin Govher Zoraloğlu ise Türkçede özellikle "evet" kelimesini çok sevdiğini belirterek, "Arhavi ve özellikle Ulukent köyünün ilk Kırgız gelini olmanın mutluluğunu ve şansını yakaladığı söyledi.

Govher Zoraloğlu, Karadenizli bir damatla evlenmekten mutlu olduğunu söyleyerek, "Eşim Şahin ile tanışmamızın ardından 3 yıl sonra evlenme kararı aldık. Mutlu bir evliliğimizin olacağını şimdiden görüyorum. Hayatımın bundan sonraki kısmıyla ilgili aldığım kararın ne kadar isabetli olduğunu eşimin ailesini ve yöreyi tanıdığımda bir kez daha anladım, çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Zoraloğlu çiftinin yaşamını, yazın damadın ailesinin yaşadığı ilçeye bağlı Ulukent köyünde, kışın ise yurt dışında sürdüreceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber