Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Dzhunusov, Eskişehir'de

Dzhunusov, Eskişehir Valisi Tuna'yı ziyaret etti

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Dzhunusov, Eskişehir'de

ESKİŞEHİR (AA) - Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Eskişehir'i daha yakından tanımak ve çeşitli resmi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği kentte, Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Tuna, kabulünde yaptığı konuşmada, Dzhunusov'u Eskişehir'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir'in her alanda hızla geliştiğini dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"İki ülke arasındaki üst düzey gelişmeler sevindirici. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süreci içinde Türk cumhuriyetleriyle ilişkileri daha çok geliştirdik. Türk dünyasını teşkil eden ülkelerden birçok insanımızı Eskişehir'de ağırladık. Biz, kardeşlik ilişkilerinin devam etmesini istiyoruz. Eğitim kurumlarımız birbirleriyle yaptığı protokollerle kardeş olsunlar, bilim adamlarımız birbirleriyle görüşsünler, ekonomik manada iş adamlarımız gidip gelsinler, ticaret yapsınlar, çocuklarımız ve gençlerimiz kardeşlik bağlarını daha çok geliştirsinler diye iş birliği içerisinde olunmasını her zaman istiyoruz."

Dzhunusov ise Türkiye'de göreve 4,5 ay önce başladığını belirterek, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ilişkilere değindi.

Türkiye'de 7 bin 500 Kırgız vatandaşının yaşadığını aktaran Dzhunusov, "Kırgız halkı Türkiye'yi ve Eskişehir'i çok iyi tanıyor. Vatandaşlarımız Türk insanını ve Türkiye'yi çok seviyor" dedi.

Ziyaretin sonunda Dzhunusov, günün anısına valilik şeref defterini imzaladı. Tuna da Dzhunusov'a 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti anı tabağı hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber