Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mayıs 2016 - 15:24 Yorum: 0

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırıkkale'de Ahilik haftası kutlamaları protokol üyelerinin mehteran takımı eşliğinde belediye önünden il kültür merkezine kadar süren yürüyüş...

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırıkkale'de Ahilik haftası kutlamaları protokol üyelerinin mehteran takımı eşliğinde belediye önünden il kültür merkezine kadar süren yürüyüş ile başladı.

Yürüyüş kortejine Vali vekili Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar ile İl Müdürleri katıldı.

Yürüyüşün ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda devam eden etkinlikte bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, "Ülkemizin geleceği gençlerimizdir, gençlerin kültür, sanat ve bilim konularında iyi eğitimler verilmesi gerekmektedir. Meslek Liseleri ve Organize sanayilerindeki teknik eleman eksikliklerini özel eğitimlerle yetiştirilecek kalifiye elamanlar sayesinde olmalıdır. Bu görevde bizlerin ve devletin görevidir. Topluma dürüst, ahlaklı insan yetiştirmek, topluma ve ülkeye artıları olacak bireylerdir. 29. Ahilik Kültür Haftası etkinliğin düzenlenmesine destek veren Kırıkkale Valiliği ve Belediye Başkanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'da, "Ahilikle ilgili kuralların esnafta, sanatkarda en gerekli unsurdur. Ahinin işini iyi yapması gerekmektedir. Eğer işini iyi yapmadığı takdirde pabucunun dama atıldığındaki anlamda herkesin o esnafa, sanatkara güven duymaması kötü bir durumdur. Vatandaş esnafına güven duyacak ki esnafta bu güvene karşılık işine saygı duyarak iyi bir şekilde geçimini idame ettirecek."diye konuştu.

Programda daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Dr. Halil İbrahim Gök, Ahiliğin tarihsel gelişimi ve kuralları hakkında davetlilere bir konferans verdi.

29. Ahilik Kültür Haftası kutlama etkinlikleri MKE Açık Hava Düğün salonundaki Şed kuşatma programı ile devam etti. Programda meslek sahibi ve Ahilik felsefesine katkıda bulunan Vali vekili Mükerrem Ünlüer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Bahşılı Belediye başkanı İbrahim Uyar'a şed kuşatıldı.

Programın sonunda yılın ahisi seçilen Sevda Ağcagil Sezer'e Vali Mükerrem Ünlüer, Haydar Çiftçi'ye Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Barış Serttaş'a Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli çeşitli hediyelerle birlikte Türk bayrağı, Kuran-ı kerim hediye ettiler.

Etkinlikler geleneksel hale getirilen Yufka ekmek üzerine etli bulgur pilavı ikramı ile sona erdi.

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber