Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ekim 2014 - 15:03 Yorum: 0

Kırıkkale'de ASKOM toplantısı

KIRIKKALE (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM ) toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun başkanlığında kurumun...

Kırıkkale'de ASKOM toplantısı

KIRIKKALE (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM ) toplantısı düzenlendi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun başkanlığında kurumun konferans salonunda düzenlenen toplantıya, resmi ve özel hastanelerin temsilcileri katıldı.

Uzun, burada yaptığı konuşmada, kentte günlük acil ve polikliniklere başvuran hasta sayısının yaklaşık 7 bin civarında olduğunu belirterek, vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti almasından tüm sağlık camiasının sorumlu olduğunu söyledi.

Acil sağlık hizmetlerinden vatandaşların eşit oranda faydalanması gerektiğini dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"Acil servislere günün her saatinde önemli vakalar intikal ettirilmektedir. Acil servislerin acil olmayan vakalarla meşgul edilmemesi ve bu konuyla ilgili yapılabilecekler hakkında fikir alış verişinde bulunulması faydalı olacaktır. Kırıkkale olarak sağlık hizmetlerinde kalitenin artmış olması sebebiyle il dışı hasta sevklerinin geçtiğimiz yıllara göre azaldığı görülmektedir."

Uzun, acil sağlık hizmetleriyle ilgili eylül ayında bin 652 hastaya müdahale edildiğini ve hastaların yüzde 58'inin Yüksek İhtisas Hastanesine, yüzde 42'sinin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevklerinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber