Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Kırıkkale'de "Bereket Ormanları" projesi

KIRIKKALE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde başlattığı ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde...

Kırıkkale'de 'Bereket Ormanları' projesi

KIRIKKALE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde başlattığı ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Kırıkkale'de oluşturulan Bereket Ormanı'na fidan dikildi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Pazarcık köyü mevkisindeki fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında bugün bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Gelecek nesillerin dikilen fidanları, yeşil alanları gördüğünde, kendilerine teşekkür edeceklerini aktaran Kolat, şöyle konuştu:

"Ağaç ve orman son derece önemlidir. Kırıkkale'de de ormanlık alanları her geçen gün çoğaltıyoruz. Ortalama yılda 1 milyon civarında fidan dikiyoruz. Nasıl güvenlik konuları sadece güvenlik birimlerine bırakılmıyorsa eğitim konuları sadece eğitimcilere kalmıyorsa sağlık konuları da sağlık birimlerine kalmıyorsa ağaçları da sadece orman işletmelerine bırakmayacağız. Ağaçları seveceğiz, onlara sahip çıkacağız ve koruyacağız. Ağaçları seversek, vatanımızı ve geleceğimizi sevmiş olacağız."

Vali Kolat'ın eşi İlksen Kolat da Gönül Elçileri Projesi'nin 19 aralık 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan önemli bir proje olduğunu anımsatarak, "81 ilde de vali eşlerinin öncülüğünde, gönüllü ve hayırseverlerin katkı ve destekleriyle yürütülmektedir" dedi.

Halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, bin fidanın toprakla buluşturulmasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber