Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mayıs 2016 - 15:33 Yorum: 0

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere 126 damızlık koç dağıtım ile Koyun ,Keçi...

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere 126 damızlık koç dağıtım ile Koyun ,Keçi ,Kuzu güzellik yarışması programı düzenledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, Vali Yardımcıları Abdullah Arslaner ve Osman Akbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Kırıkkale Organize Sanayi Başkanı Nurettin Aydın, Koyun Keçi Birlik Başkanı Kürşat Ulusoy, Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birlik Yönetim Kurulu üyesi Şevket Avcı ile il ve ilçelerden gelen çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayvancılığı Geliştirme Proje kapsamında Kırıkkale il merkezde ve 8 ilçede koyun yetiştiricilerine damızlık koç dağıtımı proje kapsamında, Kırıkkale Valiliği İl Özel İdare bütçesinden 70 bin TL. genel bütçeden 70 bin TL ödenek ve 64 bin 260 lirada yetiştirici katkı payı olmak üzere 204 bin 260 TL'lık ödenek ile birlik üyesi yetiştiricilere 126 adet Akkaraman ırkı damızlık koçlar dağıtımı yapıldı.

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, "Devlet çiftçimize çok konuda her türlü desteklerini sunuyor, proje kapsamında yetiştiricilerimize 126 damızlık koç dağıtacak. Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla 2009-2015 yıllarında toplam 509 koç ve 30 teke dağıtımı yaptık. Hayvancılığı geliştirme projesi sayesinde Kırıkkale'de koyunlarımızın et, süt, yapağı verim ve kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Projeden yararlanan üreticilerimizin gelir seviyelerinin yükselmesi yanında ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız.'dedi

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk'de "Ben çiftçilikten gelen bir milletvekiliyim. TBMM Meclisinde Tarım komisyonunda olmamın bir sebebi de budur. Biz çiftçiler, sahip olduğumuz arazilerden sadece yüzde 8'lik kısımda sulu tarım yapıyoruz. Türkiye'nin kalkınmasının tarım ve hayvancılığın çok önemli. Köylerimizdeki meralarımızı atıl tutmaktayız. Devletin yaptığı kredi, canlı hayvan ve zirai aletler desteklerini iyi değerlendirmeliyiz. Bu dağıtılan koçların hayvancılığın geliştirilmesi açısından çok önemli bilinçli üretici olalım. Ülkemizin toprakları çok verimli, İklimimiz buna çok müsait,dağıtılan bu damızlık hayvanlar sizlere hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Programda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla koyun, kuzu, oğlak güzellik yarışması düzenlendi. Özel jüri tarafından değerlendirilen yarışmada koyun, kuzu ve oğlak güzeli seçilen yarışmada dereceye giren hayvan sahiplerinden birincilere 750 TL ile 15 çuval yem, ikincilere yarım altın ve üçüncülere ise çeyrek altın verildi.

Etkinlikte daha sonra hayvan yetiştiricileri arasında koyun kırkım yarışması düzenlendi. Gösteri amaçlı düzenlenen yarışmanın ardından etkinlik üreticilere 126 adet damızlık koç dağıtılmasıyla son buldu.

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Kırıkkale’de Güzel Kuzu Yarışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber