Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Ağustos 2014 - 13:58 Yorum: 0

Kırıkkale'de meralara sıvat ve sulaklar yapıldı

KIRIKKALE (AA) - Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu (sıvat) ve sulaklar yapıldı.Balışeyh ilçesine...

Kırıkkale'de meralara sıvat ve sulaklar yapıldı

KIRIKKALE (AA) - Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu (sıvat) ve sulaklar yapıldı.

Balışeyh ilçesine bağlı Kenanbeyobası merasında yapılan suluk ve sıvatları yerinde inceleyen İl Müdürü Recep Kırbaş, kentte halen 75 bin büyükbaş, 105 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu, 48 bin 500 hektar alan meranın tahdit çalışmalarının tamamalandığını ihtiyaç olduğu takdirde ve ödenekler ölçüsünde bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Su, hayvanların vücudunda değişik işlevlerin yerine getirilmesinde kullanılan temel bir ihtiyaç olduğunu belirten Kırbaş, şunları kaydetti:

"Genel olarak sığırlar günde 2-4 kez, koyunlar 1-2 kez su içerler. Su hayvanların verimini doğrudan etkiler. Özellikle süt ineklerinde, süt verimini doğrudan etkilemektedir. Düzenli olarak su ihtiyacını karşılayamayan hayvanlarda, canlı ağırlık artışında azalma görülür. Gerekli su ihtiyacı karşılanmadığı zaman, hayvanların canlı ağırlığında düşme görülebilir. Bu çalışma sayesinde Çelebi, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt ve Balışeyh ilçesine bağlı köylerde il müdürlüğümüzce toplam 7 içme suyu tesisi yapıldı. Toplam da 14 bin lira kaynak kullanıldı."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber