Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ağustos 2016 - 15:18 Yorum: 0

Kırıkkale’de Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Bildiri

Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi İl başkanları ortak basın toplantısı düzenledi.

Kırıkkale’de Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Bildiri

Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi İl başkanları ortak basın toplantısı düzenledi. İl başkanları tarafından teröre karşı ortak tepki adıyla yayınlanan ortak bildiride birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Bildiri CHP lideri kemal kılıçdaroğlu'na karşı yapılan hain saldırı nedeniyle CHP Kırıkkale il başkanlığında yapıldı.

"Ülkenin bütünlüğü hepimizin koruması altında"

Son günlerde tırmanan terör saldırıları sonrası AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, CHP İl başkanı Ahmet Önal, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun ortak bildiri yayınladı. Birlik beraberlik vurgusunun yapıldığı ortak bildiride terör unsurlarına asla prim verilmeyeceğinin altı çizildi.

Toplumun, dilinin, dininin, ırkının, bayrağının ve renginin ne olursa olsun yaşanan terör olaylarına ortak tepki konulması gerektiğinin ifade edildiği ortak bildiride "Tüm dünyada ülkelerin istikrarını bozmak, amacı taşıyan terör örgütleri uyguladıkları terör eylemleri ile toplumları sindirme ve yok etme amacıyla saldırılar düzenlemektedir. Ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren terör eylemleri sürekli olarak isim değiştirse de aynı amaca hizmet etmektedir. FETÖ'cü terör örgütü ile ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan terör örgütü, yüzünü ve gücünü PKK ve PYD, DAEŞ terör örgütüne çevirmiştir. Bu milletin mayasında esaret değil cesaret vardır. Hiçbir terör örgütü ve çete milletimizi korkuya düşüremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi başaramayacaktır. 780 bin kilometrekare vatan toprağı, 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur, asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır" denildi.

"Siyasi Partilerden Ortak Tavır"

15 Temmuz gecesinin bir milat olarak kabul edileceği ülkemizde siyasi partiler başta olmak üzere toplumun her kesiminin nasıl tek yürek olduğu gibi bugünde teröre karşı yine tek yürek olma zamanı olduğunun kaydedilen bildiride, "15 Temmuz'da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis'te, Bugün Cizre'de güvenlik güçlerimize saldıran masum insanları katleden eli kanlı insanlar arasında hiçbir fark yoktur. Gerçekleştirilen terör eylemleri ile ülkemizi, orta doğuda gerçekleştirilen bombalı saldırılar sonucu kan gülüne dönen ülkelere, milletimiz Ortadoğu da sürekli ezilen mazlum milletlere benzetilmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara ve milletimizin geleceği üzerinde yapılan planlara karşı milletçe dik durmalı ve ortak tavır konulmalıdır. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan milletimize yakışır bir tavırla ülkemizin istikrarının ve milletimizin birliğinin bozulmasına yönelik yapılan bu terör eylemlerine karşı bu güne kadar nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduysak bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam etmeliyiz" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber