Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ekim 2014 - 14:23 Yorum: 0

Kırıkkale'deki mantar zehirlenmeleri

İl Sağlık Müdürü Uzun: "Topladıkları mantarları yedikten sonra rahatsızlanan 2'si çocuk 13 kişi, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde mantar zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alındı. Hastalarımızdan 3'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi"

Kırıkkale'deki mantar zehirlenmeleri

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, kentteki mantar zehirlenmelerine ilişkin, "Topladıkları mantarları yedikten sonra rahatsızlanan 2'si çocuk 13 kişi, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde mantar zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alındı. Hastalarımızdan 3'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi" dedi.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keskin ilçesi ve Hasandede köyünde topladıkları mantarları yedikten sonra rahatsızlanan 2'si çocuk 13 kişinin Yüksek İhtisas Hastanesi'nde dün mantar zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alındığını söyledi.

Bu kişilerden 3'ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirten Uzun, "Hastalarımızdan 2'sinin çocuk servisinde, 6'sının dahiliye servisinde, 2'sinin ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor" dedi.

Son günlerde özellikle de son iki haftada kentte mantar zehirlenmesi vakalarında artış gözlendiğini aktaran Uzun, şunları söyledi:

"Birçok yenilebilir yabani mantar türü vardır fakat doğada yetişmiş mantarları toplayan bir kişi bu konuda ne kadar bilgili olsa da yine de zehirlenme ve ölümlerle karşılaşılabilir. Bazı mantarların çok küçük bir miktarı bile insanı öldürecek kadar zehirlidir. Zehirli mantarları zehirsizlerden ayırmak için genel bir kural yoktur. 'Ağaçlarda yetişen mantarın zehirsiz olduğu' ve 'yoğurtla ya da kurutularak yenildiğinde mantarların zehirlemediği' gibi inanışlar tamamen yanlıştır. Bu bilgilere güvenerek mantar yemek kesinlikle doğru değildir."

Uzun, vatandaşları mantar zehirlenmelerine karşı uyardı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber