Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2014 - 14:18 Yorum: 0

Kırıkkale'den ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'den, kutsal topraklara gidecek 35 kişilik ilk hacı kafilesi uğurlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan hacı adaylarını, yakınları yalnız bırakmadı.Kırıkkale...

Kırıkkale'den ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'den, kutsal topraklara gidecek 35 kişilik ilk hacı kafilesi uğurlandı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan hacı adaylarını, yakınları yalnız bırakmadı.

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin hacca gitmek için sıra beklediğini söyledi.

Bu yıl 60 bin hacının mukaddes beldelere gideceğini belirten Gerek, gelecek yıllarda daha fazla vatandaşın Türkiye'yi temsilen kutsal topraklara gitmesi temennisinde bulundu.

Hacı adaylarına haccın önemini anlatan Gerek, şunları kaydetti:

"O mukaddes topraklara giden hacı adaylarımız için çok daha önemli bir gün. Kendilerinin hayırla, huzurla, sağlıkla mukaddes topraklara gitmelerini, oradaki vazifelerini yapmalarını ve aynı mutlulukla dönmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Allah bu imkanı kendilerine verdiği için tüm hacılarımızın şükretmesi lazımdır. Hac yolculuğu, Beytullah'a, Arafat'a, peygamberlere, tarihe, kardeşliğe yolculuktur. Hacı adaylarımızın yolu açık olsun."

Törenin ardından hacı adayları dualar ve ilahilerle Ankara’ya yola çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber