Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Kırıkkale'den kısa kısa

KIRIKKALE (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline, kenevir ve yan ürünlerinin tespiti konulu eğitim semineri verildi.İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı...

Kırıkkale'den kısa kısa

KIRIKKALE (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline, kenevir ve yan ürünlerinin tespiti konulu eğitim semineri verildi.

İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, birçok farklı alanda kullanım imkanı olan kenevirin izinli ekiminin son yıllarda iç tüketimi karşılayamayacak düzeye geldiğini belirtti.

Son dönemlerde kenevir ve yan ürünlerinin kullanımı ve ticaretinin de arttığına dikkati çeken Kırbaş, seminerde eğitim alan personelin İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından el konulan ürünlerin tespitinde uzman olarak görev yapacaklarını kaydetti.

Seminerde, kenevir üretim teknikleri, yetiştiriciliği, kenevirden elde edilen ürünlerin tanınması konularında bilgiler verildi.

- Sürü yönetimi kursu 

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Sulakyurt Halk Eğitim Merkezi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Sürü Yönetimi Elemanı Kursuna katılanların sertifikaları verildi.

Kaymakam Harun Kazez, halk eğitim merkezi salonunda düzenlenen törende, kursta 50 kursiyere eğitim verildiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılığın yörede önem taşıdığını belirten Kazez, kursiyerlerin bundan sonraki dönemde gerek tarımsal konularda gerekse hayvancılık konularında daha bilinçli hareket edeceklerini ifade etti.

Program sonunda kursiyerlere belgeleri Kaymakam Kazez tarafından verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber